הנחיות עדכניות בנושא גסטרואנטריטיס חדה (Clin Infect Dis)

איגוד ה-IDSA (Infectious Diseases Society of America) פרסם הנחיות בנושא אבחנה וטיפול במקרים של גסטרואנטריטיס חדה, כולל התייחסות לכך שעם בדיקות חדשות ורגישות יותר, רופאים ראשוניים עשויים להידרש להתייעצות עם מומחים כאשר התוצאות מעידות על פתוגן שלא ראו בעבר.

בדיקות אלו שאינן מבוססות על תרביות מקצרות את זמני האבחנה בימים. עם זאת, לאור הרגישות הגבוהה שלהן, בדיקות אלו עשויות לזהות אורגניזמים לא מוכרים. מומחים למחלות זיהומיות יכולים להבהיר את משמעות התוצאות וכיצד יש לנהל מקרים אלו.

תוצאות הבדיקה המהירה מאפשרות לרופאים כעת לזהות באופן מהיר יותר טיפולים מתאימים ועשויים להוביל לעדכון הרשויות אודות התפרצות ולנבא חלק מהביטויים הקליניים הצפויים במידה וטרם הופיעו.

הבדיקות החדשות צפויות להוביל גם לעליה באבחנות של גסטרואנטריטיס חדה, האחראיות לקרוב לחצי מיליון אשפוזים ומעל 5,000 מקרי תמותה בארצות הברית בכל שנה. חלק מהאורגניזמים הללו פשוט לא זוהו בעבר.

עוד נקודה חדשה בהשוואה להנחיות הקודמות שפורסמו בשנת 2001 נוגעת לשלושה חיסונים כנגד אורגניזמים הגורמים לשלשולים. החיסון הנפוץ ביותר הוא זה כנגד נגיף רוטה. לפני ההמלצה על החיסון, נגיף זה היה אחד הגורמים העיקריים למחלת שלשולים בילדים.

ההנחיות כוללות שבע טבלאות אודות אופן רכישת הפתוגנים, התייצגות קלינית וטיפול מומלץ. לעיתים קרובות האורגניזמים נרכשים במרכזי טיפול בילדים, מרכזים סיעודיים או מקומות אחרים בהם אנשים מצטופפים, או לאחר מגע עם בעלי חיים, מים או מזון לא-בטוחים. עוד מציינים המומחים כי אנמנזה מקיפה עשויה להוביל לזיהוי מקרים דומים ולעודד דיווח מוקדם יותר על התפרצות מחלות שלשולים.

הטבלאות עשויות לסייע לרופאים להחליט באילו מטופלים להשלים את הבדיקות. כותבי ההנחיות מדגישים כי מרבית החולים הסובלים משלשולים לא יידרשו לבדיקות בשל גסטרואנטריטיס חדה, אך אוכלוסיות בהן יש מקום לבדיקות אלו כוללים ילדים מתחת לגיל 5, קשישים, מדוכאי חיסון, חולים ששבו מטיולים וחולים עם שלשול דמי, כאב בטן עז או סימנים של אלח-דם.

ההנחיות מדגישות גם את חשיבת החזר נוזלים בחולים עם שלשולים בקבוצות פגיעות. חשוב לוודא החזר נוזלים פומי הולם ובמידה ואין די בכך, אזי מומלץ החזר נוזלים תוך-ורידי.

Clin Infect Dis. Published online October 19, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה