משפחה

צריכת אלכוהול רבה עשויה להחמיר תסמינים משנית לתסמונת קדם-וסתית (BMJ Open)

בקרב נשים הצורכות כמויות אלכוהול גדולות קיים סיכון מוגבר לתסמיני תסמונת קדם-וסתית (PMS או Pre-Menstrual Syndrome) ובמאמר שפורסם בכתב העת BMJ Open טוענים חוקרים כי מנתונים אלו, ביחד עם מחקרים קודמים, עולה כי אלכוהול מעלה את הסיכון ל-PMS עקב שינוי רמות הורמונים בדם, דוגמת גונדוטרופינים, במהלך המחזור החודשי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בארצות הברית, עד 40% מהנשים סובלות לפחות מתסמונת קדם-וסתית מתונה, בעוד שהשיעורים במחקרים ברחבי העולם נעו בין 10% ועד 98%. תסמיני PMS כוללים שינויים במצב הרוח, רגישות בשד, עייפות, עצבנות ודיכאון.

החוקרים ניתחו את הנתונים מ-19 מחקרים להערכת אלכוהול ותסמונת קדם-וסתית. הם מצאו כי הסיכון ל-PMS היה גבוה יותר ב-45% בנשים שדיווחו על צריכת אלכוהול, בהשוואה לאלו שלא שתו אלכוהול, עם עדות לעליה מתונה בסיכון הנ”ל. בנשים ששתו כמות אלכוהול רבה למעלה מההמלצה למשקה אחד ביום בנשים תועדה עליה של 79% בסיכוי לתסמונת PMS, בהשוואה לאלו שלא שתו כלל אלכוהול.

החוקרים כותבים כי ברחבי העולם, 29% מהנשים שותות אלכוהול, כאשר 6% צורכות אלכוהול בכמות רבה. באירופה, 60% מהנשים שותות אלכוהול וכ-13% שותות אלכוהול בכמות רבה. הם מציינים כי במידה ויתברר כי צריכת אלכוהול רבה תורמת לתסמונת קדם-וסתית, אזי הימנעות מצריכת אלכוהול מופרזת עשויה למנוע אחד מכל 12 מקרים של תסמונת קדם-וסתית באירופה.

מעבר לתסמינים המטרידים של תסמונת קדם-וסתית, PMS עשוי להיות מלווה בבעיות רפואיות אחרות. החוקרים כותבים כי ידוע על לפחות מחקר אחד מארצות הברית שמצא עליה בסיכון ליתר לחץ דם בקרב נשים שסבלו מ-PMS, בעיקר בקרב אלו שסבלו מיתר לחץ דם לפני גיל 40 שנים.

אעפ”י שהם לא טוענים כי ניתן לקבוע המלצות על-בסיס מחקר אחד  בלבד, גם אם מדובר במטה-אנליזה, הם סבורים כי עדיף להימנע מצריכת אלכוהול רבה בנשים המועדות לתסמונת קדם-וסתית.

BMJ Open 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה