משפחה

צריכה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה משמעותית יותר במשקל הגוף (Cell Metabolism)

צריכת מזון אולטרה-מעובד מלווה בצריכת קלוריות רבה יותר ועליה גדולה יותר במשקל הגוף, בהשוואה לדיאטה הכוללת מזון מעובד מינימאלית, למרות שהארוחות תואמות, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי ומבוקר קטן, שפורסמו בכתב העת Cell Metabolism.

החוקרים בחנו אם למזון אולטרה-מעובד השפעה על צריכה קלורית ב-20 מבוגרים בעלי משקל יציב, בגיל ממוצע של 31 שנים ומדד מסת גוף ממוצע של 27 ק”ג למטר בריבוע.

המשתתפים אושפזו למרכז רפואי של ה-NIH וחולקו באקראי לצריכת דיאטה שכללה מזון אולטרה-מעובד או דיאטה לא-מעובדת, אשר ניתנו למשך שבועיים, ומיד לאחר מכן חצו לקבוצה המקבילה והקפידו על הדיאטה השנייה. הארוחות תוכננו להיות תואמות מבחינה קלורית, צפיפות אנרגיה, חומרי תזונה, סוכר, נתרן וסיבים. המשתתפים קיבלו הוראה לצרוך כרצונם.

החוקרים מדווחים כי הצריכה האנרגטית הייתה גדולה יותר במהלך דיאטה אולטרה-מעובדת (60 קילו-קלוריות/יום, p=0.0001) עם צריכה רבה יותר של פחמימות (280 קילו-קלוריות/יום, p<0.0001) ושומנים (230 קילו-קלוריות/יום, p=0.0004), אך לא חלבונים (p=0.85).

החוקרים זיהו קורלציה ברורה בין השינוי במשקל הגוף עם צריכת אנרגיה (p<0.0001), כאשר תועדה עליה של 0.9 קילוגרמים במשקל הגוף במהלך דיאטה אולטרה-מעובדת וירידה של 0.9 קילוגרמים במהלך דיאטה של מזון לא-מעובד.

החוקרים כותבים כי הגבלת צריכת מזון אולטרה-מעובד עשויה לשמש כגישה יעילה למניעה וטיפול במקרים של השמנת-יתר.

Cell Metabolism (2019)

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה