יעילות חיסון אצלולרי כנגד שעלת פוחתת עם הזמן (Pediatrics)

הסיכון להדבקה בשעלת גבוה יותר משמעותית בילדים שלא חוסנו ואלו שלא חוסנו דיו, אך גם בקרב אלו שקיבלו את כל מנות החיסון, הסיכון עולה עם הזמן לאורך שנים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את הסיכון לשעלת ע”י הערכת מצב החיסון כנגד דיפתריה-טטנוס-שעלת ומרווח הזמן שחלף מהמנה האחרונה של החיסון.

החוקרים התבססו על נתונים ממאגר Kaiser Permanente Northern California בין 1999 ועד 2016 וזיהו ילדים שהיו במעקב מגיל שלושה חודשים ועד שנמצאו חיוביים לשעלת; לא נכללו עוד במאגר; קיבלו חיסון סביל לטטנוס, דיפתריה וחיסון אצלולרי לשעלת; הגיעו לגיל 11 שנים; או עד לתום תקופת המחקר.

מצב חיסון דיפתריה-טטנוס-שעלת סווג על-בסיס מספר המנות שקיבלו הילדים ביחס למספר המנות הצפויות לפי המומלץ לגיל בהתאם להנחיות ה-Advisory Committee on Immunization Practice.

מבין 469,982 ילדים בגילאי 3 חודשים ועד גיל 11 שנים, החוקרים זיהו 738 מקרים של שעלת. סך כולל של 99 מקרים היו בילדים שלא קיבלו את החיסון, 36 תועד בילדים שלא קיבלו את כל מנות החיסון, 515 מקרים תועדו בילדים שקיבלו את כל מנות החיסון ו-88 היו בילדים שקיבלו את כל מנות החיסון ומנה נוספת.

הסיכון לשעלת היה גבוה פי 13 בקרב אלו שלא קיבלו את החיסון (יחס סיכון מתוקן של 13.53), בהשוואה לילדים שקיבלו את כל מנות החיסון וגבוה פי 1.9 (יחס סיכון מתוקן של 1.86) בקרב אלו שלא קיבלו את כל מנות החיסון. בקרב ילדים מחוסנים בגילאי 19-84 חודשים, הסיכון לשעלת היה גבוה פי חמש (יחס סיכון מתוקן של 5.04) לאחר שלוש שנים ומעלה מקבלת החיסון, בהשוואה לסיכון במהלך השנה הראשונה לאחר החיסון.

בקרב ילדים בגילאי 84-132 חודשים, הסיכון לשעלת היה גבוה כפליים (יחס סיכון של 2.32) לאחר שש שנים ומעלה מקבלת החיסון, בהשוואה לשלוש השנים הראשונות לאחר קבלת החיסון.

החוקרים כותבים כי ילדים שלא קיבלו את כל מנות החיסון, ובפרט ילדים שלא חוסנו כנגד שעלת, היו בסיכון מוגבר לשעלת. עם זאת, מרבית המקרים של שעלת תועדו בילדים שקיבלו את החיסונים בגיל המתאים, כאשר חלף זמן רב ממנת החיסון האחרונה, רמז לכך שיעילות תת-אופטימאלית של החיסון עם הזמן שיחקה תפקיד מג’ורי בהופעת מקרים אלו.

Pediatrics 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה