משפחה

ההשפעה של לחץ דם סיסטולי ודיאסטולי על תוצאות קרדיווסקולאריות (N Engl J Med)

מנתונים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולה כי לעליה בלחץ דם סיסטולי השפעה גדולה יותר מלחץ דם דיאסטולי על הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים, הן יתר לחץ דם סיסטולי והן יתר לחץ דם דיאסטולי השפיעו באופן בלתי-תלוי על הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים, ללא תלות בהגדרת יתר לחץ דם (140/90 מ”מ כספית ומעלה או 130/80 מ”מ כספית ומעלה).

החוקרים התבססו על נתונים אודות 1.3 מיליון מבוגרים והשלימו ניתוח סטטיסטי במטרה לקבוע את ההשפעה של לחץ דם סיסטולי ודיאסטולי על תוצא משולב של אוטם לבבי, אירוע מוחי איסכמי, או אירוע מוחי המורגי לאורך תקופה של שמונה שנים.

מהנתונים עולה כי יתר לחץ דם סיסטולי ויתר לחץ דם דיאסטולי ניבאו כל אחד את הסיכון לאירועים חריגים. במודלי הישרדות, על עליה של יחידה אחת בממוצע סטיות התקן של לחץ דם סיסטולי של 140 מ”מ כספית ומעלה לוותה בעליה של 18% בסיכון לתוצא העיקרי, כאשר במקרה של לחץ דם דיאסטולי נרשמה עליה של 6% בסיכון לתוצא העיקרי בנוכחות לחץ דם דיאסטולי של 90 מ”מ כספית ומעלה).

התוצאות היו דומות כאשר החוקרים התבססו על סף נמוך יותר של יתר לחץ דם (130/80 מ”מ כספית ומעלה) וכאשר לחץ דם סיסטולי ודיאסטולי שימשו כמנבאים ללא הגדרת ספי יתר לחץ דם.

הממצאים הצביעו על עקומה בצורת J לקשר בין לחץ דם דיאסטולי והתוצאות, אשר הוסבר לפחות חלקית ע”י הגיל ומשתנים אחרים ועקב השפעה גדולה יותר של יתר לחץ דם סיסטולי בחולים ברבעו התחתון של לחץ דם דיאסטולי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי מדדי לחץ דם סיסטולי או דיאסטולי מוגברים מנבאים סיכון מוגבר לתוצאים קרדיווסקולאריים. הם מדגישים כי הממצאים העידו כי העליה בסיכון על-רקע לחץ דם סיסטולי ודיאסטולי הייתה עצמאית ובלתי-תלויה האחד בשני.

N Engl J Med, July 18, 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה