נפרולוגיה

השוואת גישות טיפול שונות למניעת נזק כלייתי חד על-רקע חשיפה לחומר ניגוד (AJKD)

מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה חדשה, שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases, עולה כי טיפול בסטטינים במינון גבוה בשילוב נוזלים, עם או ללא תוספת NAC (N-Acetylcysteine), עשויה לשמש כגישת הטיפול המועדפת למניעת נזק כלייתי חד על-רקע חשיפה לחומר ניגוד.

במסגרת הסקירה בחנו החוקרים גישות שונות למניעת נזק כלייתי חד על-רקע חשיפה לחומר ניגוד בשילוב עם מתן נוזלים: NAC, Theophylline, Fenoldopam, Iloprost, Alprostadil, Prostaglandin E1, סטטינים, סטטינים עם NAC, Sodium Bicarbonate, Sodium Bicarbonate עם NAC, חומצה אסקורבית (וויטמין C), Tocopherol (וויטמין E), α-Lipoic Acid, ANP (Atrial Natriuretic Peptide), BNP (B-type Natriuretic Peptide) ו-Carperitide.

הסקירה כללה 150 מחקרים עם 31,631 משתתפים ו-4,182 מקרים של נזק כלייתי חד על-רקע חשיפה לחומר ניגוד, שבחנו 12 גישות שונות. בהשוואה למתן נוזלין, יחסי הסיכויים לנזק כלייתי חד על-רקע חשיפה לחומר ניגוד עמדו על 0.31 עם סטטינים במינון גבוה עם NAC, 0.37 עם סטטינים במינון גבוה בלבד, 0.37 עם פרוסטגלנדינים, 0.48 עם Theophylline, 0.62 עם Sodium Bicarbonate בשילוב עם NAC, 0.67 עם NAC לבדו, 0.64 עם וויטמינים ואנאלוגים, 0.70 עם ANP או BNP, 0.69 עם Fenoldopam, 0.78 עם Sodium Bicarbonate בלבד ו-0.98 עם סטטינים במינון נמוך.

החוקרים מדווחים על סיכוי גבוה יותר כי סטטינים במינון גבוה עם NAC או סטטינים במינון גבוה בלבד ימוקמו כגישה הטובה ביותר, או השניה בטיבה, למניעת נזק כלייתי חד על-רקע חשיפה לחומר ניגוד.

American Journal of Kidney Diseases

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה