אונקולוגיה

הנחיות עדכניות מטעם ASCO לטיפול בסרטן שד חיובי ל-HER2 (מתוך J Clin Oncol)

איגוד ה-ASCO (American Society of Clinical Oncology) פרסם הנחיות עדכניות לטיפול סיסטמי בנשים עם סרטן שד מתקדם וחיובי ל-HER2 (Human Epidermal Growth Factor Receptor-2). מדובר בעדכון הנחיות משנת 2014 מטעם האיגוד, במטרה לעדכן את האונקולוגים ומטפלים אחרים בהמלצות הנוכחיות לטיפול באוכלוסיה זו.

עם זאת, לאחר שפאנל המומחים זיהה ובחן 622 פרסומים, הם קבעו כי אין תוצאות שיובילו לשינוי ההמלצות בהנחיות משנת 2014. לפיכך, ההנחיות העדכניות נותרו כמעט ללא שינוי ופורסמו במהלך חודש יוני בכתב העת Journal of Clinical Oncology.

להלן עיקרי ההמלצות:

·       יש להמליץ על טיפול קו-ראשון משולב כנגד HER2, למעט בחולות נבחרות מאוד עם מחלה חיובית לקולטנים לפרוגסטרון ואסטרוגן וחיובית ל-HER2. במקרים אלו, ניתן לבחור בטיפול אנדוקריני לבדו (איכות גבוהה, המלצה חזקה).

·       במידה והמחלה מתקדמת במהלך או לאחר טיפול קו-ראשון כנגד HER2, מומלץ טיפול קו-שני מכוון HER2 (איכות גבוהה, המלצה חזקה).

·       במידה והמחלה מתקדמת במהלך או לאחר טיפול קו-שני או טיפול נרחב יותר כנגד HER2, מומלץ טיפול קו-שלישי ומעלה כנגד HER2 (איכות בינונית, המלצה מתונה).

·       טיפול משולב ב-Trastuzumab, Pertuzumab ו-Taxane מומלץ כטיפול קו-ראשון, אלא אם ישנה התווית נגד לטקסנים (איכות גבוהה, המלצה חזקה).

·       במידה והמחלה מתקדמת במהלך או לאחר טיפול קו-ראשון כנגד HER2, מומלץ מתן Trastuzumab Emtansine (T-DM1) כטיפול קו-שני (איכות גבוהה, המלצה חזקה).

·       במידה והמחלה מתקדמת במהלך או לאחר טיפול קו-שני ומעלה כנגד HER-2, אך החולה לא טופלה ב-T-DM1, על רופאים להציע T-DM1 (איכות גבוהה, המלצה חזקה).

·       בנשים שכבר קיבלו טיפול מכוון כנגד HER-2 ושילוב כימותרפיה, יש להמשיך בטיפול כימותרפי למשך כ-4-6 חודשים (או יותר) ו/או עד לתגובה מקסימאלית, בתלות ברעילות והעדר עדות להתקדמות. יש להמשיך בטיפול מכוון ל-HER2 לאחר הפסקת טיפול כימותרפי.

·       במידה והחולה סיימה טיפול אדג’וונטי מבוסס Trastuzumab עד 12 חודשים לפני הישנות, אזי מומלץ טיפול קו-שני כנגד HER2 (איכות בינונית, המלצה מתונה).

·       במידה וטיפול אדג’וונטי המבוסס על Trastuzumab הושלם למעלה מ-12 חודשים לפני הישנות, אזי מומלץ טיפול קו-ראשון המכוון כנגד HER2 (איכות גבוהה, המלצה חזקה).

·       באשר למחלה חיובית ל-HER2 ולקולטנים להורמונים, ניתן להמליץ על הבאים:

o      טיפול מכוון ל-HER2 עם כימותרפיה (איכות גבוהה, המלצה חזקה).

o      טיפול אנדוקריני עם Trastuzumab או Lapatinib (במקרים נבחרים; איכות גבוהה, המלצה מתונה).

o      טיפול אנדוקריני בלבד (במקרים נבחרים; איכות בינונית, המלצה חלשה).

האיגוד גם עדכן את ההנחיות משנת 2014 לטיפול בגרורות מוחיות בנשים עם סרטן שד מתקדם וחיובי ל-HER2.  שוב, לאחר סקירת 622 מאמרים, פאנל המומחים לא מצא עדויות נוספות שיצדיקו שינוי בהמלצות הקודמות.

להלן עיקרי ההמלצות:

·       האפשרויות לטיפול בנשים עם פרוגנוזה חיובית וגרורה מוחית יחידה כוללות ניתוח עם קרינה לאחר-ניתוח, SRS (Stereotactic Radiosurgery), WBRT (Whole-Brain Radiotherapy), FSRT (Fractionated Seterotactic Radiotherapy) ו-SRS (עם או בלי WBRT); הדמיות חוזרות כל 2-4 חודשים עשויות לשמש למעקב.

·       אפשרויות טיפול בנשים עם פרוגנוזה חיובית להישרדות וגרורות מוגבלות (2-4 גרורות), כוללות ניתוח  הסרת נגעים תסמיניים גדולים עם קרינה לאחר ניתוח, SRS לנגעים קטנים יותר, WBRT (עם או בלי SRS), SRS (עם או בלי WBRT) ו-FSRT לגרורות מעל 3-4 ס”מ. באשר לגרורות קטנות מ-3-4 ס”מ, האפשרויות כוללות כריתה עם קרינה לאחר ניתוח.

·       ניתן להציע WBRT לנשים עם גרורות דיפוזיות/נרחבות ופרוגנוזה טובה יותר או גרורות תסמיניות לקרומי המוח.

·       אפשרויות הטיפול בנשים עם פרוגנוזה גרועה כוללות WBRT, טיפול תומך מיטבי ו/או טיפול פליאטיבי.

·       בנשים עם גרורות מתקדמות תוך-גולגולתיות למרות קרינה ראשונית, האפשרויות כוללות SRS, ניתוח, WBRT, נסיון טיפול סיסטמי, או גיוס למחקר קליני.

·       בנשים עם מחלה סיסטמית המתקדמת בעת אבחנת הגרורות המוחיות, מומלץ טיפול מכוון כנגד HER2.

·       בנשים ללא היסטוריה ידועה או תסמינים של גרורות מוחיות אין מקום להשלים בדיקת MRI של המוח כחלק מהמעקב השגרתי.

J Clin Oncol. Published online June 25, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה