אונקולוגיה

סיכון מוגבר לזיהום ב-Clostridium Difficile בקרב קשישים עם מחלה ממארת (Emerg Inf Dis)

בחולים קשישים עם מחלות ממאירות, בפרט אלו עם ממאירויות המטולוגיות או גידולים סולידיים גרורתיים שאובחנו לאחרונה, קיים סיכון מוגבר לזיהום ב-Clositridium Difficile, בהשוואה לאלו שאינם סובלים מממאירות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Emerging Infectious Diseases.

החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי מבוסס-אוכלוסיה במטרה לבחון אם קיים סיכון גבוה יותר לזיהום החיידקי בקרב קשישים עם מחלות ממאירות, בהשוואה לקשישים ללא ממאירויות. הם התבססו על נתוני מאגר SEER Cancer Registry (Surveillance, Epidemiology, and End Results) ונתוני מאגר SEER Medicare לשנת 2011 לזיהוי ביקורות ללא ממאירות והתאימו חמש ביקורות לפי גיל ומין לכל חולה. כל המשתתפים במחקר היו בגילאי 66 שנים ומעלה בשנת 2011 ואושפזו לפחות פעם אחת בשנה זו.

החוקרים בחנו את שיעורי היארעות הזיהום החיידקי וחישבו את יחסי הסיכויים להיארעות הזיהום החיידקי, תוך התייחסות לסוג הגידול, שלב הגידול בעת האבחנה ושנת האבחנה.

מבין 93,566 מבוטחים, ב-2.6% הייתה עדות לזיהום Clostridium difficile במהלך תקופת המחקר. בניתוח לא-מתוקן, 2.8% מהחולים עם ממאירות פיתחו את הזיהום, בהשוואה ל-2.4% מאלו ללא ממאירויות.

שיעור החולים עם הזיהום החיידקי היה גבוה יותר בקרב נשים, אלו שהתגוררו בצפון-מזרח ארצות הברית או בערים. הסיכון עלה מ-1.9% באלו בגילאי 66-69 שנים ל-2.9% בגילאי 85 שנים ומעלה.

מניתוח מקרה-ביקורת שכלל השוואה של 2,421 מקרים עם הזיהום החיידקי אל מול 12,105 ביקורות עלה כי בקרב חולים עם הזיהום החיידקי תועדה נטיה גבוהה יותר לאשפוז יותר מפעם אחת או להישאר במוסד סיעודי.

הסיכויים להתפתחות הזיהום החיידקי היו גבוהים יותר בקרב חולי סרטן, בהשוואה לאלו ללא מחלות ממאירות (יחס סיכויים מתוקן של 1.15, p=0.005).

אבחנה של ממאירות נוזלית נקשרה בקשר מובהק עם סיכון מוגבר לזיהום ב-Clostridium difficile, בהשוואה לאלו ללא אבחנה של ממאירות (יחס סיכויים מתוקן של 1.74, p<0.001), אך לא כך היה עם ממאירות סולידית, אלא אם האבחנה נקבעה לאחר שנת 2009.

בנוכחות למעלה משני אשפוזים לבית חולים או שהות במוסד סיעודי תועד סיכוי מוגבר להופעת זיהום ב-Clostridium difficile, בין אם היה ידוע על ממאירות ברקע ובין אם לאו.

החוקרים כותבים כי לאור ההשפעות הנרחבות של זיהום ב-Clostridium difficile באוכלוסיה זו יש מקום להשלים הערכות נוספות של גישות למניעה ראשונית של הזיהום החיידקי.

Emerg Inf Dis. Published online August 21, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה