אורולוגיה

הנחיות חדשות תומכות בטיפול בחולים מבוגרים עם סרטן ערמונית לפי מצבם הרפואי ולא גילם (Eur Urol)

למרות שחולים רבים הסובלים מסרטן ערמונית הם קשישים, הנחיות חדשות מטעם ה-International Society of Geriatric Oncology ממליצות כי הטיפול בגברים אלו יתבסס על מצבם הרפואי ולא על גילם.

לפי ההנחיות, קשישים שהם תשושים או עם מחלות רפואיות רבות עשויים שלא להתאים לטיפול אגרסיבי לממאירות, אך טיפול אגרסיבי עשוי להיות האפשרות הטובה ביותר עבור קשישים בריאים יותר.

במידה והמצב הרפואי של החולה הוא סביר, הטיפול בקשישים דומה בבסיסו לטיפול בחולים צעירים יותר. עם זאת, אין הבדל ממשי בגישה, ישנן התאמות של הטיפול, המבוססות על מצבו הרפואי של המטופל.

לעדכון הנחיות האיגוד משנת 2014 לטיפול בקשישים עם סרטן ערמונית, צוות המשימה סקר את המאמרים שפורסמו בין 2013 עד 2016 בנושא הטיפול בסרטן ערמונית בחולים מעל גיל 70 שנים.

ההמלצה הראשונה היא כי רופאים יחליטו על הטיפול בקשישים על-בסיס המצב הרפואי הפרטני של החולה ולא לפי גילו. בקשישים מומלץ טיפול בדומה לחולים צעירים יותר, במידה ועונים על סטנדרטים מסוימים מבחינת המצב הרפואי, כולל שיקולי כושר גופני, תזונה ומצבים רפואיים אחרים.

המומחים ממליצים על הערכת כל מטופל באמצעות כלי הסקירה G8, הכולל צריכת מזון, ירידה במשקל, מסת גוף, ניידות, מצב נוירולוגי, תרופות, מצב רפואי וגיל. במידה והסקר מצביע על תוצאה חריגה, יש לשקול הערכה נוספת במטרה לקבוע אם החולה סובל ממחלות רפואיות אחרות, יכול לבצע פעילויות יומיומיות בסיסיות ואם חלה ירידה לא-מכוונת במשקל לאחרונה.

חולים בריאים צפויים לסבול היטב את הטיפול הסטנדרטי, בעוד שבחולים תשושים יש לטפל תחילה להסגת הליקויים בטרם מתן טיפולים סטנדרטיים לממאירות.

בחולים עם בעיות רפואיות שאינן ניתנות לטיפול מומלץ טיפול לתסמינים שלהם והם עשויים להתמודד טוב יותר עם טיפולים מותאמים לממאירות.

על רופאים להשלים בדיקות סקר של החולים לליקויים פסיכיאוטריים במהלך ההערכה הראשונה, בכדי לקבוע אם יכולים לקבל החלטות טיפול בעצמם. החלטת המטופל היא נקודה חשובה ולעיתים יש בחירות באשר לדרכי הפעולה האפשריות מאחר וישנן שתי אפשרויות טיפול דומות.

לסיום, על רופאים לכלול במערך השיקולים גם את חומרת או התקדמות סרטן הערמונית.

Eur Urol 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה