נוירולוגיה

לרגל יום המודעות העולמי לפרקינסון: עמותת פרקינסון בישראל טוענת כי יש אפליה בטיפול בחולי פרקינסון המתגוררים בפריפריה

v      קיים מחסור במרפאות ייעודיות להפרעות בתנועה (פרקינסון), ברופאים מומחים ובאנשי מקצוע חיוניים בתחום. המצב חמור יותר בפריפריה,

וחמור במיוחד באיזור הצפון.

v      עמותת הפרקינסון בישראל:  לא ייתכן כי המדינה תזניח 4000 חולי פרקינסון, המתגוררים בצפון הארץ.  חולים אלו אינם מקבלים את הטיפול הרפואי

המתאים עבורם ומצבם הבריאותי הולך ומידרדר.

לרגל יום המודעות לפרקינסון, מתריעה עמותת הפרקינסון בישראל בפני מחסור במרפאות ייעודיות להפרעות בתנועה (פרקינסון), במיוחד באזורי הפריפריה . המצב אף חמור יותר בצפון הארץ, למשל, בטבריה, צפת, עפולה ובנהריה, שם לא קיימות כלל מרפאות פרקינסון.

המחסור במרפאות מצביע על חוסר מודעות בהנגשת השירותים הרפואיים המתקדמים עבור חולי הפרקינסון. מרפאות מקצועיות לפרקינסון הינן מרפאות מולטי-דיסציפלינריות, המעניקות לחולה טיפול כולל במיגוון היבטי המחלה, כגון: אחיות המתמחות בפרקינסון, שירותי קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, טיפול פסיכולוגי ועוד.

מספר חולי הפרקינסון באיזור הצפון נאמד בכ 4000 חולים, כאשר חולה המתגורר באחד מיישובי הצפון, יצטרך להרחיק עד חיפה, כדי לקבל אבחון וטיפול מתאימים למצבו הבריאותי. לחוסר הנגישות במתן שירותי רפואי ישנן השלכות מהותיות על איכות חיי החולים, והוא אף עלול להביא להחמרה במצב מחלתם.

פרקינסון הינה מחלה פרוגרסיבית וחשוכת מרפא. עיקר פגיעתה של המחלה הקשה היא ביכולת תפקודו של החולה, אשר הופך עם הזמן לנכה בדרגה גבוהה ביותר, הנזקק לעזרה צמודה וקבועה בביצוע פעולות ולו הקלות ביותר.

מרבית החולים מתקשים בניידות. עבורם כל יציאה מהבית למרחקים ארוכים, לעיתים בהסתמך על תחבורה ציבורית, כרוכה בסבל רב. התוצאה היא החמרה של המחלה, ריתוק לבית ובמקרים קשים יותר אשפוזים, המעמיסים על מערכת הבריאות, אותם ניתן היה לחסוך עם הקמת מרכזי טיפול נאותים להם זכאים כל תושבי המדינה.

בשל חשיבות הנושא, פנתה העמותה לשר הבריאות, יעקב ליצמן, ועדכנה אותו לגבי הטיפול הלקוי שמקבלים החולים, והדגישה בפניו במיוחד את הטיפול החסר באיזורי הפריפריה. העמותה ביקשה מהשר, שייקח הנושא תחת חסותו ויקדם לאלתר הקמת מרפאות ייעודיות לחולים באיזורים אלו.

עמיר כרמין, יו”ר עמותת פרקינסון בישראל: “יש להשוות לחולי הפריפריה את תנאי הטיפול הרפואי שמקבלים תושבים הקרובים למרכזים הרפואיים הגדולים“.

 פרופ’ ניר גלעדי, מנהל המערך הנוירולוגי במרכז הרפואי איכילוב ויו”ר הועדה הרפואית המייעצת לעמותה:  המחסור הוא במרפאות, ברופאים המתמחים בפרקינסון ובאנשי מקצוע, כגון אחיות פרקינסון, קלינאות תקשורת ומקצועות בריאות נוספים“.

עמיר כרמין מוסיף: “פעילות העמותה במסגרת שדולת חולי הפרקינסון בכנסת, בראשות ח”כ משה פייגלין, אמנם הביאה לשיפור מסוים בנושא והוקמו מרפאות ייעודיות בדרום בבתי החולים ברזילי וסורוקה,  אך זה עדיין טיפה בים . בצפון הארץ המצב עדיין עגום. לחולים מתקדמים אין מענה רפואי הולם. מספר הפניות של חולים לעמותה המתלוננים על היעדר מרפאות בפריפריה בכלל, ובצפון בפרט, גדל כל שנה בקצב מדאיג. העמותה תמשיך לפעול למען חולי הפרקינסון  גם באיזור הפריפריה”.

עמותת פרקינסון ישראל הוקמה בשנת 1993 ע”י חולים במחלה ומייצגת את כלל חולי הפרקינסון בארץ. העמותה פועלת לשיפור איכות חייהם ומיצוי זכויותיהם של הלוקים בה ומשפיעה על המחקר למציאת מרפא למחלה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה