פנימית

האם אטורבסטטין משפר תיפקוד לבבי של חולי אי ספיקת לב ? (J Am Coll Cardiol)

לטיפול באמצעות atorvastatin (ליפיטור) יש ערך ותועלת נוספת על תפקוד חדר לב שמאל ורמת סמנים דלקתיים במטופלים עם אי ספיקת לב (HF) שאינה על רקע איסכמי, כך מדווח מחקר המתפרסם כעת ב-J Am Coll Cardiol .

מימצאים ממחקר קטן יותר הראו שלאטורבסטטין אין השפעה על סמנים של אי ספיקת לב, דלקת, או תפקוד אנדותלי . גם מחקר זה מתפרסם באותו גיליון של אותו עיתון…

“למרות שהסיבות להבדלים אלה במימצאים אינם ידועים, הדבר ההגיוני היכול להסביר זאת הוא שקבוצת החולים במחקר השני, הקטן יותר, סבלה מאי ספיקה קלה ולכן היתה אצלם הפעלה מינימלית של המערכות הניורוהורמונליות והדלקתיותיות” אומרים מחברי מאמר המערכת הראשיים, ד”ר מאן ורמסובו.

כמו כן , הם מוסיפים שעדיין, המחקר השני הוא בעל חשיבות מכיוון שהוא הראה שהורדת הליפידים עשוייה להיות מושגת במטופלים אלה ללא תופעות לואי ברורות גם כאשר נעשה שימוש במינונים גבוהים.  

במחקר הראשון, בחנו החוקרים מימצאים בקרב 108 חולי HF אשר עברו רנדומיזציה בין קבלת אטורבסטטין 20 מ”ג ליום או פלציבו למשך 12 חודש. כל המטופלים היו עם LVEF נמוך מ-35%.

עלייה מובהקת ומשמעותית ב-EF  נמצאה בקבוצת האטורבסטטין במהלך המחקר, בעוד שנצפתה ירידה קלה ב-EF בקבוצת הביקורת.

אטורבסטטין גם הפחית באופן משמעותי את קוטר חדר לב שמאל בקצה הסיסטולי והדיאסטולי. בנוסף, השימוש בתרופה הפחית רמת סמנים דלקתיים כמו CRP ואינטרלוקין 6 .

במחקר השני, העריכו החוקרים 15 מטופלים עם HF אשר טופלו באטורבסטטין במינון של 80 מ”ג ליום, או פלציבו, תוך החלפה בין הקבוצות למשך 12 שבועות.

מלבד ירידה משמעותית ברמות ה-LDL כולסטרטול, הטיפול באטורבסטטין לא הניב תועלות או תופעות לואי שליליות נוספות במשתתפים.

נכון להיום, הטיפול בסטטינים יכול להיות מומלץ לחולי אי ספיקת לב עם מחלת לב קורונורית ורמות גבוהות של LDL-C . השאלה הרחבה יותר היא האם הטיפול בסטטינים צריך להינתן לכל החולים עם HF עדיין נשארת פתוחה, אך מס’ מחקרים המבוצעים עדיין יסייעו במתן תשובה לשאלה זו.

לדיווח במדסקייפ

J Am Coll Cardiol 2006;47:332-344. – המחקר הראשון

J Am Coll Cardiol. 2006 Jan 17;47(2):338-41 – המחקר השני

<!–


–>

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה