אלרגיה

נערכים לחורף: במרכז הרפואי זיו מחסנים את הצוות כנגד נגיף השפעת וממליצים לכלל האוכלוסייה להתחסן, בכדי למנוע חולי, הדבקה וסיבוכים העלולים להוביל לאשפוז ולסכנת חיים!

לקראת החורף, מומלץ להתחסן נגד וירוס השפעת בכדי למנוע חולי, הדבקה וסיבוכים, העלולים להוביל לאשפוז ולסכנת חיים ממשית.

המרכז הרפואי זיו סיים לחסן את המחזור הראשון, במסגרתו התחסנו 300 איש, מתוכם רופאים והנהלת בית החולים. בשבוע הבא (יום ב’ 23.10) תקיים היחידה לבקרת זיהומים ומחלות זיהומיות, בראשותו של ד”ר שמעון אדלשטיין, הפנינג לעידוד חיסונים בקרב עובדי בית החולים, בו יתבצעו חיסונים נוספים לאנשי הצוות הרפואי וכלל העובדים.

ד”ר שמעון אדלשטיין, מנהל היחידה לבקרת זיהומים ומחלות זיהומיות במרכז הרפואי זיו, מדגיש את חשיבות ההתחסנות כנגד מחלת השפעת. “חיסון שנתי כנגד המחלה הינו הצעד החשוב והמשמעותי ביותר להגנה כנגד וירוס השפעת. מומלץ להתחסן החל מגיל 6 חודשים ובפרט בקרב אוכלוסיות פגיעות, הנמצאות בסיכון גבוה ללקות בסיבוכים כתוצאה משפעת, בהם: מבוגרים מעל גיל 65, ילדים (במיוחד עד גיל שנתיים), נשים הרות, חולים במחלות כרוניות כגון: סוכרת, מחלות לב, מחלות ריאות, אסטמה, בעיות במערכת החיסונית, חולי סרטן העוברים טיפול כימותרפי והסובלים מהשמנה קיצונית”. עוד מוסיף ד”ר אדלשטיין: “החיסון מפחית משמעותית סיכון לשפעת רצינית. תינוקות הקטנים מ- 6 חודשים אינם יכולים להתחסן, אך חשוב שאלו המטפלים בהם, יחוסנו. בקרב האוכלוסייה קיים חשש להתחסן, אבל חשוב להבין, כי החיסון הינו הפעולה הטבעית ביותר שניתן לבצע. משהוברר, כי אין בידי הרפואה המערבית תרופה יעילה לחיסולו של נגיף השפעת, אנחנו, הרופאים והחוקרים, פונים לעזרתו של הגוף ומבקשים ממערכת החיסון לייצר נוגדנים כנגד נגיף השפעת וזאת, כי הנגיף אינו מסוגל לפתח יציבות נגד הנוגדנים. החיסון מכיל מספר נגיפי שפעת, שרק לפני חודשים ספורים גרמו למגיפה גדולה בחצי הכדור השני (אוסטרליה, ניו-זילנד). את הנגיפים הורגים במעבדה עם קרינת גמא ומחזירים בזריקה אל הגוף, כשהם מתים, לשם יצירת נוגדנים. מה יותר טבעי מזה? הבעיה היחידה היא שמערכת החיסון כל כך מתוחכמת, שלעיתים היא מזהה שמדובר בנגיף מת ואינה מייצרת נוגדנים כנגדו, לכן, לתערובת הנגיפים שבחיסון מוסיפים חומר (“אדגוונט”) שאמור לעורר את מערכת החיסון ולגרום לה לוותר על הבדיקה שמגלה האם מדובר בנגיפים מתים או חיים, דבר המגביר את יעילות החיסון ואת הסיכוי שיתפתחו נוגדנים לאחר ההזרקה. הסיבה שלפעמים מרגישים תחושת מחלה לאחר החיסון, אינה בגלל הנגיף עצמו (שהרי הוא מת), כי אם בגלל התוסף שיכול לגרום לתחושת מחלה, כאבי שרירים וחום קל. בניגוד לתפיסה הרווחת, קבלת חיסון דווקא בזמן שמרגישים מעט חולים (ממחלה אחרת) הינו עדיף, שכן אז מערכת החיסון נמצאת במצב של עוררות וסיכויי יעילות החיסון עולים” מסביר ד”ר אדלשטיין.

השפעת הינה הנפוצה במחלות החורף וביטוייה השונים כוללים חום מעל 39 מעלות צלזיוס, כאבי ראש, כאבי שרירים, חולשה וזיהומים בדרכי הנשימה המתבטאים בנזלת ועוד. מרכיבי החיסון כנגד מחלת השפעת נקבעים על ידי ארגון הבריאות העולמי באמצעות מחקרים ומותאמים לסוגי הווירוס הצפויים לגרום למחלה באותה שנה. החיסון ניתן באופן זהה לכלל האוכלוסייה בעולם ולמרות שלא ניתן לצפות במאת האחוזים את העתיד להתרחש טרם מתן החיסון, לרוב הוא מכיל את רכיבי המניעה להדבקות במחלת השפעת של אותה עונה. “ישנם תת זנים למחלת השפעת אשר אינם כלולים בחיסון, אך החיסון עוזר לגוף להתמודד גם עם תת זנים אלו, כמו גם עם נגיפי שפעת אשר אינם כלולים בתרכובות החיסון. כתוצאה מכך המחלה באה לידי ביטוי באופן קל יותר מאשר ללא חיסון כלל” אומר ד”ר אדלשטיין.

בנוסף לחיסון, מוסיף ד”ר אדלשטיין מספר אמצעי זהירות שניתן לנקוט בהם:

רצוי לכסות את הפה והאף בטישו כאשר מתעטשים ולהשליך לפח לאחר השימוש.

יש לשטוף את הידיים במים וסבון לעיתים תכופות.

אם חליתם בשפעת, כדאי להישאר בבית לפחות 24 שעות לאחר ירידת החום ולהימנע ממגע עם אחרים כדי לא להדביק אותם.

בכל שנה מתים בעולם מאות אלפי בני אדם עקב סיבוכי השפעת. גורם המוות העיקרי והסיבוך הנפוץ ביותר כתוצאה משפעת הוא דלקת ריאות. בנוסף, ייתכנו זיהומים באוזן התיכונה, בסינוסים ובסמפונות וכן החמרה ניכרת במצבם של חולים במחלות כרוניות. סיבוכים נדירים יותר כתוצאה משפעת הם דלקת שריר הלב (myocarditis ) ותסמונת ריי (Reye ), הגורמת נזק לכבד ולמוח בילדים ועלולה להיות קטלנית.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה