גסטרואנטרולוגיה

תוסף אנזים עשוי להגן על מטופלים בעלי רגישות לגלוטן (מתוך כנס ה-DDW)

תוסף אנזים Prolyl Endoprotease שמקורו ב-Aspergiluus niger עשוי לסייע למטופלים עם רגישות לגלוטן, הצורכים באופן לא-מכוון חיטה או דגנים אחרים ולמנוע תסמינים במערכת העיכול, כך עולה מתוצאות מחקר קטן, שהוצגו במהלך כנס ה-Digestive Disease Week.

החוקרים מסבירים כי האנזים AN-PEP ומשווק תחת השם Tolerase G בארצות הברית אכן פועל. לדבריהם, ישנם אנזימים רבים בשוק, אך אנזים זה פועל בסביבה החומצית של הקיבה, בניגוד לאנזימים רבים אחרים. עם זאת, הם מזהירים כי לא ניתן להשתמש באנזים זה למניעת מחלת צליאק.

במחקר האקראי, מבוקר-פלסבו בחנו החוקרים את היכולת של האנזים לפרק גלוטן לאחר ארוחה רגילה בקרב משתתפים עם רגישות לגלוטן. 18 המשתתפים דיווחו על רגישות לגלוטן ולא הייתה הוכחה למחלת צליאק.

בשלושה ביקורים נפרדים, החוקרים אספו דגימות מהקיבה ומהתריסריון באמצעות צנתר הזנה. המשתתפים צרכו לאחר מכן מנה שכללה גלוטן בכמות של כ-0.5 גרם, בצורת שתי עוגיות חיטה. לאחר מכן נטלו שתי טבליות שכללו AN-PEP (שתי קבוצות מינון נמוך או מינון גבוה) או פלסבו. החוקרים אספו דגימות מהקיבה והתריסריון במהלך שלוש שעות לאחר מכן.

ריכוזי גלוטן בקיבה ובתריסיריון היו נמוכים יותר משמעותית בשתי קבוצות הטיפול באנזים, בהשוואה לקבוצת הפלסבו. שיעור פירוק גלוטן בטרם הגיע למעי הדק עמדו על 81% עם טיפול בתוסף במינון גבוה ו-87% עם התוסף במינון נמוך.

החוקרים מציינים כי לא זיהו הבדלים בתלונות המטופלים אודות תסמינים בין קבוצות המחקר, אך מדגישים כי השלימו פרוצדורה פולשנית עם הכנסת זונדה דרך האף והמטופלים היום בצום לאורך הלילה, כאשר שכבר סבלו מתסמינים מסוימים, מעבר לגלוטן שצרכו, שכמותו הייתה קטנה מאוד.

מתוך כנס ה-DDW

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה