המלצות מומחים אודות חיסון כנגד נגיף הקורונה בחולי טרשת נפוצה תחת טיפול ב-MAVENCLAD® 10 mg tablets (חומר פעיל Cladribine )


במאמר שפורסם באתר MedRxiv וטרם עבר סיקור עמיתים מתפרסמות המלצות ועדת מומחים בינלאומיים בתחום הטיפול בטרשת נפוצה בנושא חיסון כנגד נגיף הקורונה בחולי טרשת נפוצה תחת טיפול במייבנקלאד.

הועדה זיהתה שאלות קליניות בנוגע לשימוש במייבנקלאד וחיסונים נגד נגיף הקורונה, אשר נגעו לבחירת חולים, מועד מתן החיסונים, יעילות ובטיחות. ההמלצות נוסחו כמענה לכל שאלה.

קבוצה מורחבת של 28 מומחים לטיפול בטרשת נפוצה מ-19 מדינות, בנוסף לחברי הועדה המובילה, הצביעו על ההמלצות.

הסכמה על המלצות הושגה כאשר 75% מהנשאלים הביעו ציון הסכמה שנע בין 7 ל-9, בסולם של 9 נקודות.

להלן עיקרי ההמלצות:

1.      חולי טרשת נפוצה תחת טיפול במייבנקלאד צריכים לקבל חיסון כנגד נגיף הקורונה מוקדם ככל הניתן, אלא אם ישנה התווית נגד (חוזק המלצה: 9, 100% הסכמה).

2.      באופן כללי, חולי טרשת נפוצה אינם בסיכון מוגבר לחלות בנגיף הקורונה או לחוות מהלך חמור יותר של הזיהום הנגיפי; עם זאת, מעדויות מסיומות עולה כי חולים תחת טיפולים מסיומים לטרשת נפוצה מצויים בסיכון לתוצאות חמורות יותר של הזיהום (חוזק המלצה: 8; 94.7% הסכמה):

                                                               i.      מעדויות מוקדמות עולה כי חולי טרשת נפוצה המטופלים במייבנקלאד באופן כללי אינם בסיכון מוגבר למחלה חמורה ו/או תוצאות חמורות של הזיהום הנגיפי, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית.

3.      חולי טרשת נפוצה תחת טיפול במייבנקלאד שכבר חלו בנגיף הקורונה עדיין צריכים לקבל חיסון, בהתאם להנחיות הארציות, לאחר חלוף תסמיני הנגיף (חוזק המלצה: 9; 92.1% הסכמה).

4.      יש לתעדף מתן חיסונים כנגד נגיף הקורונה לחולי טרשת נפוצה על-בסיס פרטני ובהתאם לגורמי סיכון הכוללים נכות, גיל ותחלואה נילוות המגדילים את הסיכון למהלך מחלה חמור של הנגיף. (חוזק המלצה: 9; 97.4% הסכמה).

5.      הסיכונים של זיהום נגיף הקורונה עולים על הסיכונים הכרוכים במתן החיסון לחולים עם טרשת נפוצה תחת טיפול במייבנקלאד (חוזק המלצה: 9; 100% הסכמה).

6.      טיפול במייבנקלאד אינו צפוי להשפיע באופן משמעותי על התגובה לחיסון (חוזק המלצה: 8; 91.7% הסכמה):

7.      בשלב זה, משך ההגנה לאחר חיסון כנגד נגיף הקורונה אינו ברור. יש לעקוב אחר ההנחיות המקומיות בנוגע למתן חיסון חוזר (חוזק המלצה: 9; 100% הסכמה).

8.      באופן כללי, הסיכון המוגבר להחמרת הטרשת הנפוצה הינו גדול יותר לאורך זמן מאשר זיהום בנגיף הקורונה. לאור זאת, יש לתעדף התחלת טיפול במייבנקלאד ויציבות ארוכת-טווח של הטרשת הנפוצה על-פני החיסון (חוזק המלצה: 9; 91.7% הסכמה).

9.      במידה וכבר נוטלים מייבנקלאד, יש להציע למטופלים חיסון נגד נגיף הקורונה, ללא תלות בספירת הלימפוציטים או בתזמון מועד הנטילה הבא (חוזק המלצה: 8; 83.3% הסכמה).

10.  כל חיסון אשר הינו מאושר וזמין כנגד נגיף הקורונה שאינו חי או חי-מוחלש הוא בטוח לשימוש בחולי טרשת נפוצה המטופלים במייבנקלאד (חוזק המלצה: 9; 97.2% הסכמה).

11.  לאחר השלמת החיסון, יש להקפיד על ריחוק חברתי ואמצעי הגנה אחרים בהתאם להמלצות המקומיות (חוזק המלצה: 9; 100% הסכמה).

12.  אין עדויות המעידות כי חיסון כנגד נגיף הקורונה עלול להוביל להתלקחות טרשת נפוצה או החמרה של המחלה (חוזק המלצה: 9; 100% הסכמה).

                                                               i.      החמרה זמנית של תסמיני טרשת נפוצה תתכן כתוצאה מחיסון כנגד נגיף הקורונה (למשל, בנוכחות חום) אך אין לבלבל זאת עם החמרת המחלה.

                                                             ii.      התועלת הכוללת של החיסון עולה על ההחמרה הזמנית בתסמיני טרשת נפוצה.

המומחים מסכמים וכותבים כי הם תומכים במתן חיסון כנגד נגיף הקורונה לחולים תחת טיפול במייבנקלאד.

בחסות חברת MERCK

P. Rieckmann et al. ; https://doi.org/10.1101/2021.06.22.21259308doi: medRxiv preprint

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • זיהום ב-COVID-19 מלווה בסיכון מוגבר למחלת כליות בילדים ומתבגרים

    זיהום ב-COVID-19 מלווה בסיכון מוגבר למחלת כליות בילדים ומתבגרים

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על קשר בין זיהום בנגיף קורונה ובין סיכון מוגבר למגוון סיבוכים כלייתיים, כולל הופעה חדשה של מחלת כליות כרונית והחמרת תפקוד כלייתי בצעירים מתחת לגיל 21 שנים. באלו עם מחלת כליות כרונית קודמת או נזק כלייתי חד תועד סיכון גבוה יותר לסיבוכים חמורים, כולל דיאליזה או […]

  • תופעות לוואי על-רקע חיסוני מלוות בהישרדות טובה יותר של חולים עם SCLC בשלב נרחב

    תופעות לוואי על-רקע חיסוני מלוות בהישרדות טובה יותר של חולים עם SCLC בשלב נרחב

    תופעות לוואי על-רקע חיסוני מלוות בשיעורי הישרדות ללא-התקדמות ושיעורי הישרדות כוללת טובים יותר בחולים עם סרטן ריאות מסוג SCLC (או Small Cell Lung Cancer) בשלב נרחב שקיבלו טיפול כימו-אימונותרפי לעומת אלו ללא אירועים אלו, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת European Journal of Cancer. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 399 חולים (גיל חציוני של 66 שנים, 55.4% […]

  • דלקת על-רקע תזונה מלווה בסיכון מוגבר להצטברות שומן בלבלב

    דלקת על-רקע תזונה מלווה בסיכון מוגבר להצטברות שומן בלבלב

    דלקת משנית להרגלי תזונה מלווה בסיכון מוגבר להצטברות שומן בלבלב בחולים עם אבנים בצינור המרה המשותף, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לבלב שומני עשוי להוות ביטוי מוקדם של תסמונת מטבולית ומלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2 וממאירות לבלב. כעת הם השלימו מחקר מקרה-ביקורת בין יולי 2022 […]

  • היסטוריה קודמת של אקנה מנבאת התפרצות אקנה עם טיפול במעכבי JAK כנגד אלופציה אראטה

    היסטוריה קודמת של אקנה מנבאת התפרצות אקנה עם טיפול במעכבי JAK כנגד אלופציה אראטה

    במטופלים צעירים עם אלופציה אראטה ואלו עם היסטוריה של אקנה תועד סיכון מוגבר להתפתחות אקנה במהלך טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי JAK (או Janus Kinase), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAAD International. החוקרים השלימו סקירה רטרוספקטיבית של מאגר מוסדי של חולים עם אלופציה אראטה וניתחו את הנתונים אודות 54 חולים בגילאי 12-78 שנים […]

  • עליה בריכוזי וויטמין B6 ו-B2 לאחר פעילות גופנית בחולים עם טרשת נפוצה חמורה

    עליה בריכוזי וויטמין B6 ו-B2 לאחר פעילות גופנית בחולים עם טרשת נפוצה חמורה

    בחולים עם טרשת נפוצה זוהה קשר בין מדדי מוגבלות גבוהים יותר ובין ריכוזים נמוכים יותר של וויטמין B6; עם זאת, אימוני סיבולת הובילו לעליה בריכוזי וויטמין B6 ו-B2 בחולים עם מוגבלות חמורה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition. מדגם המחקר כלל 106 חולים עם טרשת נפוצה שלקחו חלק […]

  • עדויות עולם-אמיתי תומכות ביעילות טיפול אימונותרפי פומי במבוגרים עם אלרגיה לבוטנים

    עדויות עולם-אמיתי תומכות ביעילות טיפול אימונותרפי פומי במבוגרים עם אלרגיה לבוטנים

    מתוצאות מחקר בשלב 2 שפורסמו בכתב העת Allergy, עולה כי טיפול אימונותרפי פומי (Oral Immunotherapy) במבוגרים עם אלרגיה לבוטנים הוביל לשיפור מדדי איכות חיים ולשינויים אימונולוגיים משמעותיים, כולל דיכוי תגובתיות תבחין עורי ועליה בריכוז נוגדנים ספציפיים כנגד בוטנים. המחקר בשלב 2 בחן את תוצאות טיפול אימונותרפי פומי במבוגרים עם אלרגיה לבוטנים על-בסיס עדויות עולם-אמיתי. במסגרת […]

  • פעילות באזופילים מנבאת תגובה לטיפול אימונותרפי תת-לשוני כנגד אלרגיה לבוטנים

    פעילות באזופילים מנבאת תגובה לטיפול אימונותרפי תת-לשוני כנגד אלרגיה לבוטנים

    בילדים עם אלרגיה לבוטנים שהשיגו הפוגה עם טיפול אימונותרפי (SLIT או Sublingual Immunotherapy) תועדה פעילות באזופילים נמוכה יותר לפני הטיפול ודיכוי משמעותי יותר של באזופילים לאחר שנה אחת, בהשוואה לאלו שחוו כישלון טיפול, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology. במסגרת המחקר בחנו החוקרים אם פעילות באזופילים מנבאת […]

  • התועלת של טיפול מוקדם בפלזמה ממחלימים בחולים עם COVID-19

    התועלת של טיפול מוקדם בפלזמה ממחלימים בחולים עם COVID-19

    מתן טיפול בפלזמה ממחלימים בתוך שבוע מהופעת תסמיני קורונה נסבל היטב, הפחית את שיעור האשפוזים והסיכון לתמותה בחולים מדוכאי חיסון עם COVID-19, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת eBioMedicine. המחקר האקראי נערך ברחבי גרמניה, צרפת והולנד בין אפריל 2022 ועד נובמבר 2023 במטרה לבחון את הבטיחות והיעילות של טיטר גבוה של פלזמה ממחלימי קורונה […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך