חוקרי האונ’ העברית מזהירים מפני עלייה מחודשת בתחלואה בחודש מרץ במידה ותתבצע פתיחה מלאה של המשק

העצירה בירידה במקדם ההדבקה כפי שניתן לראות כאן מתוך תמ”צ מגן ישראל היום

ביחד עם המספר הגבוה עדיין יחסית של חולים קשים (814) עם כ-107 חולים קשים חדשים אמש ממשיך להדאיג את אגף המודיעין וגורמים נוספים כפי שנראה כאן מיד, במיוחד לאור פורים המתקרב, מה שגם ככל הנראה יוביל להחלטה לעוצר לילי בפורים.

חוקרי האונ’ העברית מפרסמים היום דו”ח בו הם מזהירים מפני עלייה בתחלואה, לפניכם הדו”ח:

דו”ח ניתוח נתוני קורונה של חוקרי האוניברסיטה העברית והדסה

חוקרי האוניברסיטה העברית והדסה, המנטרים באופן יומי את מצב התחלואה בישראל, פרסמו היום (שלישי) דו”ח חדש, שנשלח למל?ל.

עיקרי הדו”ח:

השבוע נעצרה הירידה במקדם ההדבקה כשבועיים לאחר השלב הראשון בפתיחת המשק. הפתיחה האחרונה צפויה להוביל לשינוי נוסף.

החלה ירידה משמעותית בעומס בבתי החולים, המתבטאת בירידה במספר החולים הקשים באשפוז, הנובעת מהתחסנות האוכלוסייה העיקרית המועדת לאשפוז (בני מעל 50). 

בעת הקרובה צפויה מגמה זו להמשך, תוך שיפור שרידות החולים בעיקר עקב שינוי תמהיל הגילאים של החולים, שינוי הנובע מהתחסנות האוכלוסייה.

צופים כי במהלך שבוע הבא, עשוי מספר החולים הקשים באשפוז לרדת לסביבות ה-500-700 מאושפזים בבתי החולים.

בעת הקרובה, התרומה לתחלואה הקשה מבני 40-49 צפויה להמשיך לגדול. בבני גיל זה יש עלייה כמעט רצופה, מזה כחודשיים, במספר האשפוזים.

בגילאים האלו ובגילאים צעירים יותר (20-40) יש חשיבות גבוהה להתחסנות, במיוחד של הורים (ועובדי הוראה), למניעת הדבקה נרחבת של ילדים.

פתיחה מלאה של המשק צפויה להוביל לעלייה בתחלואה קשה במהלך חודש מרץ.לפיכך, מומלץ לבצע פתיחה מבוקרת שתאפשר ניטור מצב התחלואה ומניעת התפתחות גל תחלואה נוסף. בנוסף, מומלץ לבחון שינוי מדיניות בדיקות בחשיפה של מתחסנים, בכדי לבדוק ישירות את יכולת ההדבקה שלהם.

להלן התרחיש שמציגים החוקרים :

על המסמך חתומים, כמו במסמכים הקודמים – פרופ’ ינון אשכנזי, פרופ’ דורון גזית ופרופ’ נדב כץ ממכון רקח לפיזיקה יחד עם פרופ’ רונית קלדרון-מרגלית ופרופ’ רן ניר-פז מבית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית באוניברסיטה העברית בירושלים ומבית חולים הדסה, יחד עם ד?ר הילה דה-ליאון מ-INFN-TIFPA באוניברסיטת טרנטו (איטליה).

לדו”ח המלא

לאזהרות מצטרף גם ד”ר ארז ברנבוים מנכ”ל ביה”ח הציבורי אסותא אשדוד האומר: עקב אכילס של החברה הישראלית- שאננות ואי הפקת לקחים.” והוא  מוסיף ש”צמצום מיטות במחלקת קורונה לא יהיה לפני חג הפסח. ניסיון העבר מלמד אותנו, שבכל פעם שיש אור בקצה המנהרה אזרחי ישראל נוטים להסתנוור ממנו ולעבור מהתנהגות אחראית ומאמצת הנחיות לאווירת “סוף קורס”, זהו עקב אכילס בהתמודדות של החברה הישראלית עם מגפת הקורונה.
מחלקות הקורונה עדיין מלאות וקצב הירידה במספר המאושפזים אינו כפי שצפוי היה להיות, וזאת לצד עלייה מדאיגה בחולים מקרב אוכלוסיות ייחודיות לגל הנוכחי כנשים הריוניות. 
כל עוד קבוצת הגיל 0-16 וכן מאתיים אלף אזרחים מעל גיל 50 לא חוסנו, אנחנו עדיין נמצאים בעצומה של מגיפה מסוכנת ומדבקת. לפיכך טרם צמצמנו המיטות במחלקות הקורונה, ואין בכוונתי לעשות זאת בזמן הקרוב בוודאי שלא לפני חג הפסח”

במקביל, שר הבריאות מעדכן כי למעלה מ 70 אחוז מאזרחי ישראל מעל גיל 16 התחסנו – 4,456,000 איש התחסנו, מתוכם 3,076,000 קיבלו גם את החיסון השני.

בטבלה שלהלן מתוך תמונת המצב של מגן ישראל מוצג מצב ההתחסנות/מחלימים לפי גילים, וכפי שניתן לראות מספר הלא מוגנים מעל גיל 50 עומד כעת על כ-220 אלף איש בלבד. יחד עם זאת, בקבוצות הגיל הצעיר יותר יש עדיין קבוצות המוגדרות בסיכון גבוה שטרם התחסנו. כמו כן, לפי מחקרים עליהם דיווחנו הבוקר כאן , נראה שיש מקום לשקול חיסון (במנה אחת) של כ-750 אלף מחלימי קורונה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • התועלת של טיפול מוקדם בפלזמה ממחלימים בחולים עם COVID-19

    התועלת של טיפול מוקדם בפלזמה ממחלימים בחולים עם COVID-19

    מתן טיפול בפלזמה ממחלימים בתוך שבוע מהופעת תסמיני קורונה נסבל היטב, הפחית את שיעור האשפוזים והסיכון לתמותה בחולים מדוכאי חיסון עם COVID-19, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת eBioMedicine. המחקר האקראי נערך ברחבי גרמניה, צרפת והולנד בין אפריל 2022 ועד נובמבר 2023 במטרה לבחון את הבטיחות והיעילות של טיטר גבוה של פלזמה ממחלימי קורונה […]

  • זיהום בקורונה מלווה בעליה בחומרת זיהומי RSV

    זיהום בקורונה מלווה בעליה בחומרת זיהומי RSV

    זיהומי RSV (או Respiratory Syncytial Virus) הופיעו בשלב מוקדם יותר לאחר מגפת הקורונה בהשוואה לעונות קודמות, עם עליה בשיעור המקרים החמורים הדורשים תמיכה נשימתית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Journal of Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי, רב-מרכזי כלל ילדים מתחת לגיל שנתיים שאושפזו בשל זיהום בדרכי נשימה תחתונות במהלך שתי עונות RSV (2017-2018 […]

  • האם קיים סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2 במבוגרים מחוסנים שחלו בקורונה?

    האם קיים סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2 במבוגרים מחוסנים שחלו בקורונה?

    הסיכון להופעה חדשה של סוכרת מסוג 2 לאחר זיהום בנגיף קורונה אינו מוגבר בקרב מבוגרים שקיבלו את החיסון ואת מנות הדחף במהלך גלי אומיקרון ודלתא; עם זאת, במבוגרים לא-מחוסנים שנדבקו בווריאנט אומיקרון ובחולים מאושפזים עם COVID-19 תועד סיכון מוגבר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים […]

  • תסמיני Long COVID נותרים למשך שלוש שנים לאחר האשפוז (The Lancet Regional Health – Europe)

    תסמיני Long COVID נותרים למשך שלוש שנים לאחר האשפוז (The Lancet Regional Health – Europe)

    למרות שיפור בתוצאות לאחר שלוש שנים מאשפוז עקב COVID-19, עדיין ישנה שכיחות גבוהה של בעיות רפאיות, עם החמרה משמעותית בדיווח עצמי על עייפות והפרעות קוגניטיביות בין השנה השניה והשלישית לאחר השחרור מבית החולים, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת The Lancet Regional Health – Europe. בנוסף, חולשת שרירים לאחר מאמץ תועדה בקרוב לשליש מהחולים שלוש […]

  • עליה של עשרות אחוזים בשיעורי התמותה על-רקע היריון בשנים האחרונות בארצות הברית (JAMA Netw Open)

    עליה של עשרות אחוזים בשיעורי התמותה על-רקע היריון בשנים האחרונות בארצות הברית (JAMA Netw Open)

    בארצות הברית דווח על שיעורי התמותה על-רקע היריון הגבוהים ביותר מבין המדינות בעלות הכנסה-גבוהה, עם למעלה מ-6,000 מקרי תמותה מדווחים בין 2018 עד 2022, כך על-פי נתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מניתוח הנתונים עלה כי בילידות אלסקה ובאמריקאיות ממוצא אינדיאני תועדו שיעורי התמותה הגבוהים ביותר. מחקר החתך התבסס על נתונים ארציים של המרכז […]

  • אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה (High-Intensity Interval Training, או HIIT) תחת השגחה לאורך חמש שנים עשויים להפחית את הסיכון להידרדרות מהירה בקצב הפינוי הגלומרולארי המשוער בקשישים בגילאי 70-77 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות היתרונות הבריאותיים הרבים של פעילות גופנית, אין […]

  • עליה בשכיחות תסמונת POTS לאחר מגפת הקורונה (Eur Heart J Qual Care Clin Outcomes)

    עליה בשכיחות תסמונת POTS לאחר מגפת הקורונה (Eur Heart J Qual Care Clin Outcomes)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Hearth Journal – Quality of Care and Clinical Outcomes מדווחים חוקרים על עליה בשיעורי הימצאות תסמונת POTS (או Postural Orthostatic Tachycardia Syndrome) לאחר מגפת COVID-19, אך נרשמה ירידה בשיעורי הפרעות במערכת העצבים האוטונומית ותחלואה נלווית לאחר המגפה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תסמונת POTS הינה הפרעה כרונית, המתאפיינת בעליה חריגה […]

  • חיסון BCG עשוי להגן מפני תסמיני Long COVID (מתוך J Internal Med)

    חיסון BCG עשוי להגן מפני תסמיני Long COVID (מתוך J Internal Med)

    מתן חיסון BCG (או Bacillus Calmette Guerin) במהלך השלב הפעיל של COVID-19 עשוי לסייע בהגנה מפני התפתחות Long COVID , כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Internal Medicine. המחקר בשלב 3 החל בתחילת 2020 ובחן את ההשפעה של חיסון BCG במהלך הזיהום הפעיל על התקדמות COVID-19 במבוגרים עם COVID-19 בדרגה קלה או […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך