התסמינים הקליניים והמהלך הקליני של COVID-19 ביילודים (JAMA)

בתינוקות שנולדו לאימהות עם COVID-19 רמות נוגדנים מוגברות ותוצאות חריגות בבדיקות ציטוקינים שעתיים לאחר הלידה, כאשר רמות מוגברות של נוגדני IgM מרמזות לאפשרות הדבקה תוך-רחמית בנגיף הקורונה החדש, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת JAMA.

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA תיארו כותבים מקרה של אם עם COVID-19 אשר ילדה ב-22 בפברואר, 2020, בבית חולים בווהאן שבסין. הן האם והן התינוק השלימו בדיקת CT של החזה, בדיקת RT-PCR לנוכחות SARS-CoV-2, בדיקת נוגדנים מסוג IgM ו-IgG, בדיקת ציטוקינים ובדיקות ביוכימיה אחרות. האם גם השלימה בדיקת RT-PCR של הפרשות מהנרתיק בעת הלידה. רגישות בדיקת IgM ל-SARS-CoV-2 הגיעה ל-70.2% וסגוליות של 96.2%. הרגישות של בדיקת IgG לנגיף הקורונה החדש הגיעה ל-96.1% וסגוליות של 92.4%.

במאמר נפרד דווח על התסמינים הקליניים של 33 תינוקות עם COVID-19, או בסיכון לזיהום, אשר נולדו לאימהות עם COVID-19. בכל המקרים התסמינים היו קלים והתוצאות היו טובות, כאשר רק ב-3 תינוקות זוהו תסמינים של הזיהום הנגיפי.

במקרה הראשון בוצע ניתוח קיסרי לאור מקוניום במי השפיר ובאם אושרה אבחנה של דלקת ריאות על-רקע COVID-19. ביום השני לחיי התינוק הופיעו לתרגיה וחום, אך הבדיקה הגופנית הייתה תקינה. התינוק הועבר ליחידת טיפול נמרץ ביילודים וצילום חזה הדגים דלקת ריאות, אם כי יתר בדיקות המעבדה היו תקינות (פרט לפרו-קלציטונין). דגימות מהאף והלוע ומפי הטבעת היו חיוביות לנגיף ביום השני והרביעי לחיים ושליליות ביום השישי.

התינוק השני נולד גם כן בניתוח קיסרי לאם עם אבחנה מאושרת של COVID-19. התסמינים כללו לתרגיה, הקאות וחום וגם במקרה זה, הבדיקה הגופנית הייתה תקינה. בדיקות מעבדה הדגימו לויקוציטוזיס, לימפוציט ופניה ועליה ב-Creatine Kinase-MB. צילום חזה הדגים דלקת ריאות. דגימות מהאף והלוע ומפי הטבעת היו חיוביות לנגיף ביום השני והרביעי לחיים ושליליות ביום השישי.

התינוק השלישי גם נולד לאחר ניתוח קיסרי לאם עם אבחנה מאושרת של COVID-19. במקרה זה נדרשה החייאה, מדדי אפגר של התינוק עמדו על 3, 4, ו-5 לאחר דקה, חמש דקות ועשר דקות מהלידה, בהתאמה. צילום חזה אישר אבחנה של תסמונת מצוקה נשימתית ביילוד ודלקת ריאות, אשר חלפו ביום 14 לחיים לאחר טיפול בהנשמה לא-פולשנית, קפאין ואנטיביוטיקה. עוד עלה חשד לאלח-דם, לויקוציטוזיס, תרומבוציטופניה והפרעת קרישה, אשר השתפרו עם טיפול אנטיביוטי. דגימות לנגיף הקורונה החדש היו חיוביות ביום השני והרביעי לחיים ושליליות ביום השביעי.

החוקרים קבעו כי מאחר ובמקרים אלו הוקפד על אמצעי בקרה ומניעת זיהומים במהלך הלידה, סביר כי המקור להדבקה של התינוקות היה מדרכי הנשימה העליונות או מפי הטבעת של האם. עם זאת, לא ניתן לשלול אפשרות הדבקה ורטיקאלית במקרה זה.

JAMA 2020

לידיעה ב-DG Alerts

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • התועלת של טיפול באור ולייזר כנגד שיעור יתר בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות (JAMA Dermatol)

    התועלת של טיפול באור ולייזר כנגד שיעור יתר בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות (JAMA Dermatol)

    טיפולים באור ולייזר לבד או בשילוב עם טיפולים אחרים הדגימו תוצאות חיוביות בהפחתת חומרת שיעור יתר, שיפור בריאות פסיכולוגית ושיפור איכות החיים הכוללת של נשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך מדווחים מומחים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. המומחים מסבירים כי שיעור יתר נפוץ ב-70-80% מהנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות, כאשר למרות שלרוב אנשי צוות […]

  • יתר לחץ דם הריוני מנבא הידרדרות נוירו-קוגניטיבית אימהית בגיל מבוגר (Obstet Gynecol)

    יתר לחץ דם הריוני מנבא הידרדרות נוירו-קוגניטיבית אימהית בגיל מבוגר (Obstet Gynecol)

    יתר לחץ דם הריוני מלווה במהירות עיבוד ותפקוד ניהולי נמוכים יותר בנשים לאחר גיל 45 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology. מנגד, קדם רעלת הירון והיריון לא נקשרו עם הסיכון להידרדרות נוירו-קוגניטיבית. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 3,554 נשים שילדו בעברן (גיל ממוצע של 56.2 שנים), שהיו בגילאי 45 […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • טיפול הורמונאלי חליפי מלווה בירידה גדולה יותר במשקל עם טיפול ב-Semaglutide בנשים לאחר מנופאוזה (Menopause)

    טיפול הורמונאלי חליפי מלווה בירידה גדולה יותר במשקל עם טיפול ב-Semaglutide בנשים לאחר מנופאוזה (Menopause)

    בנשים עם עודף-משקל או השמנת-יתר המטופלות ב- Semaglutide(וויגובי), טיפול הורמונאלי לווה בירידה גדולה יותר במשקל הגוף, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Menopause. החוקרים כותבים כי קשר זה נותר על כנו לאחר תקנון לערפלנים שונים. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את היקף הירידה במשקל וסמני סיכון קרדיו-מטבולי בנשים לאחר-מנופאוזה עם וללא טיפול הורמונאלי חליפי. החוקרים […]

  • אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן מלווה בשיפור בתפקוד המיני בנשים עם הפרעה בתפקוד רצפת האגן, כולל שיפור עוררות מינית, אורגזמה, שביעות רצון ותפקוד מיני כולל בנשים, ללא עדות לאירועים חריגים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סקירה שיטתית שפורסמה בשנת 2015 הציעה השפעה […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה