תוצאות מבטיחות לטיפול ב-Olaparib בנשים עם הישנות סרטן שחלות ומוטאציית BRCA (מתוך J Clin Oncol)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Olaparib (לינפארזה) הוביל לשיפור מובהק סטטיסטית ובעל חשיבות קלינית בשיעורי תגובה אובייקטיבית והישרדות ללא-התקדמות, בהשוואה לטיפול כימותרפי ללא-פלטינום, בנשים עם הישנות סרטן שחלות רגיש לפלטינום, עם עדות למוטאציית BRCA.

במסגרת מחקר SOLO3 ביקשו החוקרים להשלים השוואה בין טיפול בטבליות Olaparib ובין טיפול כימותרפי ללא-פלטינום בנשים עם הישנות סרטן שחלות רגיש לפלטינום, עם עדות למוטאציות BRCA בתאי נבט, לאחר לפחות שני קווי טיפול קודמים במשלב כימותרפי מבוסס-פלטינום.

במסגרת המחקר המשתתפות חולקו באקראי ביחס 2:1 לקבלת Olaparib במינון 300 מ”ג, פעמיים ביום, או לטיפול כימותרפי בתכשיר יחיד, לפי בחירת הרופא (ללא-פלטינום). התוצא העיקרי היה שיעורי תגובה אובייקטיבית ותוצא הסיום המשני העיקרי היה הישרדות ללא-התקדמות המחלה.

מבין 266 נשים שנכללו במחקר, 178 חולקו באקראי לטיפול ב-Olaparib ו-88 קיבלו טיפול כימותרפי ללא-פלטינום. בנשים עם מחלה מדידה (151 מטופלות ב-Olaparib ו-72 מטופלות בכימותרפיה), שיעורי התגובה האובייקטיבית היו גבוהים יותר משמעותית עם Olaparib, בהשוואה לטיפול כימותרפי (72.2% לעומת 51.4%; יחס סיכויים של 2.53, רווח בר-סמך 95% של 1.40-4.58, p=0.002).

בתת-קבוצה של נשים שקיבלו שני קווי טיפול קודמים, שיעורי תגובה אובייקטיבית עמדו על 84.6% עם Olaparib, בהשוואה ל-61.5% עם טיפול כימותרפי (יחס סיכויים של 3.44, רווח בר-סמך 95% של 1.42-8.54).

שיעורי הישרדות ללא-התקדמות נטו גם כן לטובת Olaparib, בהשוואה לטיפול כימותרפי (יחס סיכון של 0.62, רווח בר-סמך 95% של 0.43-0.91, p=0.13; חציון של 13.4 לעומת 9.2 חודשים).

אירועים חריגים תאמו לפרופיל הבטיחות הידוע של Olaparib ושל טיפול כימותרפי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בנשים עם סרטן שחלות רגיש לפלטינום ומוטאציות BRCA, בהן תועדה הישנות מחלה למרות שני קווי טיפול קודמים על-בסיס פלטינום, מתן Olaparib הוביל לשיפור בעל מובהקות סטטיסטית וחשיבות קלינית בשיעורי תגובה והישרדות ללא-התקדמות המחלה, בהשוואה לטיפול כימותרפי ללא-פלטינום.

J Clin Oncol. 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה