מוות לבבי פתאומי-שנגרם עקב פרפור חדרים או דום-לב, שכיח מאוד: בארה"ב ובאירופה בלבד- כ 350,000 אנשים מתים כך-מדי שנה: (1000 ביום ובארץ כ 30 מדי יום! ב80%-מהמקרים- בבית או במשרד).. כל עיכוב במתן מכת חשמל מוריד הסיכוי להצלתם-יש ירידה של 10% בהישרדות עם כל דקת עיכוב –ומעט קריאות לעזרה ייענו בזמן (ולכן רק 5% יישארו בחיים, חלקם עם נזק מוחי, בעלות גבוהה למשפחה ולמדינה) ולכן רק פעילות מיידית יכולה למנוע את המוות.. בקבוצת חולים עם סיכון גבוה מאוד-עם דום לב קודם-(מניעה משנית) ואלה עם תפקוד לב ירוד מאוד, לרוב עקב אוטם לב קודם, בחלקם יושתל קוצב-דפיברילטור. אך בסיכון ניתוחי, בעלות גבוהה (20,000 $) עבור המכשיר ועבור המעקב החלפתו מדי כמה שנים ולעתים נותן מכת חשמל ללא צורך אמיתי, עם השפעה פסיכולוגית חמורה. רק רבע מהם יצטרכו אותו. לכן-לא כל הנזקקים למכשיר- יקבלו אותו, וודאי שלא במדינות מתפתחות-שלא יכולות לממן אותו. מוות פתאומי שכיח גם בחולים עם אי-ספיקת לב או כליות וקורה גם באנשים בריאים לכאורה, ללא כל התראה קודמת: ביותר ממחצית מאלה שעברו אירוע כזה-לא ידועה מחלת לב או תלונות קודמות, לכן לא ניתן לצפות אותו…
קיימים דפיברילטורים אוטומטיים חיצוניים-שנרכשים עבור מקומות ציבוריים-כגון שדות תעופה, בתי־כנסת, קניונים, אצטדיונים ובתי-ספר, עם בטיחות גבוהה-אין צורך באדם מאומן להפעלתם ואושרו לשימוש ביתי בארה"ב, אך הם לא נכנסו לשוק הביתי עקב עלותם הגבוהה – כ $1500 למכשיר ועקב הצורך באחזקה מתמדת והחלפת בטרייה יקרה מדי כמה שנים. בנוסף, הם לא מצילים הרבה אנשים כי המוות הפתאומי לא קורה שם, אלא בבית ורק מתן מכת חשמל או קיצוב מידי-יעזור.. לפיכך רצוי שבכל בית יהיה מכשיר כזה, בדומה לצורך במטף לכיבוי אש-והרי חיינו יותר חשובים…
אנחנו בהדסה-פיתחנו טכנולוגיה חדשה ופורצת דרך, מוגנת בפטנט חדש, שלוקחת את האנרגיה הדרושה מרשת החשמל הביתית, כשתוכנת מחשב הופכת את הגל הסינוסואידלי של הזרם המתחלף לגל ביפאזי הדומה לזה של הדפיברילטור הסטנדרטי ומעלים את האנרגיה עם שנאי.
היות שאין צורך בבטרייה ובקבל, עלות המכשיר שלנו תהיה נמוכה, בין 150 ל 300 דולר ואף פחות בייצור ההמוני הצפוי ואין צורך בתחזוקה; הוא יעבוד תמיד-כל עוד מחובר לשקע חשמל דרך כבל מתגלגל.
היות שמקור האנרגיה בלתי מוגבל, הוא יוכל גם לקצב את הלב אם הדופק נמוך מדי או אם יש אסיסטולה כביסה לדום הלב או לאחר מכת החשמל-פעולה בלתי אפשרית בדפיברילטור הסטדנרטי.
אין צורך בידע או אימון רב להפעלתו וגם ילד בן 10 יכול ללמוד להשתמש בו, יש רק להצמיד מדבקות האק"ג לחזה והמכשיר ידע לזהות סיבת המוות ולתת מכת חשמל או קיצוב חיצוני, לפי הצורך. קיימים כבר חיישני דופק מתוחכמים כגון השעון החדש של אפל או קרדיאק־סנס הישראלי, שיכולים לזהות העלמות דופק ולהזעיק בטלפון-בלוטוס את בני המשפחה או השכן-אם המוות קורה בשינה או אם החולה גר לבד-והם ישתמשו בדפיברילטור שלנו ויצילו אותו.
ערכנו כבר ניסויים מוצלחים במודל חיה חזירים ועכברים ועל פרסום העבודה זכינו בפרס נויפלד מהאיגוד הקרדיולוגי הישראלי לפני 10 שנים. הפצתו לכל בית תציל אלפי אנשים ותניב רווחים נאים כי השוק יהיה בלתי מוגבל.
לאחר השגת אישור לפטנט חדש-על הדפירילציה והקיצוב-אנו זקוקים להשקעה של 2-3 מיליון$ למזעור המכשיר וביצוע ניסוי קליני-( אין סיבה שניסוי קליני בבני-אדם לא יצליח) להשגת אישור רגולטורי וייצור המוני, לקראת הפצתם לכל העולם, לשוק בלתי מוגבל.
פרופ' טדי וייס, לשעבר מנהל יחידת טיפול נמרץ לב בהדסה.

האם מנת קרינה גבוהה יותר משפר הישרדות חולים עם סרטן וושט? (Radiotherapy and Oncology)
בחולים עם סרטן וושט מתקדם-מקומית שאינו נתיח שקיבלו טיפול כימו-קרינתי דפיניטיבי, מנת קרינה גבוהה יותר (59.4 גריי ומעלה) לא הובילה לשיפור הישרדותי בהשוואה למנת קרינה סטנדרטית (50.0/50.4 גריי), אך מנת קרינה גבוהה יותר לוותה בעליה באירועים חריגים משנית לטיפול בדרגה 3 ומעלה, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה של מחקרים אקראיים שפורסמה בכתב העת Radiotherapy and Oncology. […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!