מאפייני השיניים בתינוק עשויים לרמז לפנוטיפ ADHD או אוטיזם (Transl Psychiatry)

שיניי התינוק עשויים לספק מידע אודות המטבוליזם של מרכיבים חיוניים ורעילים בגוף התינוק ולהצביע על הבדלים בין ילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD או Attention Deficit-Hyperactivity Disorder) ו/או הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, בהשוואה לילדים ללא הפרעות אלו, כך עולה מתוצאות מחקר קטן בתאומים, שפורסמו בכתב העת Translational Psychiatry.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ADHD והפרעות מהספקטרום של אוטיזם הן הפרעות נוירו-התפתחותיות בעלות אתיולוגיה ופנוטיפים חופפים. לאחרונה הם דיווחו על שינויים בדפוסי מטבוליזם של מרכיבים חיוניים בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, עם הבדלים במטבוליזם של אבץ ונחושת. כעת, החוקרים ביקשו להרחיב את השימוש בסמנים אלו למטבוליזם של מרכיבים לפני הלידה ולאחריה במטרה לסייע בהבחנה בין ביקורות ובין ילדים עם אבחנה של ADHD ו/או הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

המחקר כלל 74 תאומים ממחקרי תאומים ארציים בשבדיה, עם אבחנה של ADHD ו/או הפרעות מהספקטרום של אוטיזם באחד התאומים החוקרים בחנו את ההבדלים בפרופילי חשיפה ל-10 מתכות לאורך החיים העובריים ותקופת ילדות מוקדמת באמצעות מדידת סמנים בשיניים. ניתוח RQA (Recurrence Quantification Analysis) שימש לאפיון התכונות של הדפוסים המטבוליים של מתכות אלו.

החוקרים בחנו את הפרופילים של עופרת, קובלט, אבץ ומרכיבים אחרים ב-13 ילדים עם ADHD, 8 ילדים עם אוטיזם, 12 ילדים עם שתי ההפרעות הנוירולוגיות ו-41 ילדים בריאים. הם מסבירים כי עוברים ויילודים נוצרת שכבת שן חדשה כל יום, אשר מספקת תבליט לכימיקאלים בגוף היילוד באותה עת ומהווה מעין תיעוד של החשיפה הכרונולוגית, בדומה לטבעות של עצים.

הממצאים הצביעו על תכונות ספציפיות ל-ADHD וכן חותמות ייחודיות בילדים עם ADHD או אוטיזם, כמו גם בילדים עם שתי ההפרעות. מהנתונים עלה כי בילדים עם ADHD, תועדה ירידה בסדירות מעגלי מטבוליזם קובלט (p=0.017), עופרת (p=0.016) וונדיום (p=0.01), בהשוואה לילדים בעלי התפתחות תקינה. בדומה, מורכבות מעגלי קובלט, נחושת וונדיום הייתה ירודה בילדים עם ADHD.

החוקרים מזהירים כי מדגם המחקר היה קטן וכי התוצאות עשויות להיות מושפעות מגורמים שונים, אך מאמינים כי יש מקום להשלים מחקרים נוספים בנושא.

Transl Psychiatry 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    מתן תוך-אפי של Oxytocin פעמיים ביום מלווה בשיפור תפקוד חברתי, איכות חיים ומכלול תסמינים במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי ומבוקר קטן שהוצגו במהלך כנס ה-European Congress of Psychiatry. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אחד האתגרים של טיפול במבוגרים עם אוטיזם נוגע לאינטראקציות חברתיות לקויות וקשיים ביצירת חברויות. תמיכה חברתית […]

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה