בדיקת אולטרה-סאונד של הריאות עשויה לסייע בזיהוי סימנים תת-קליניים לגודש ריאתי (מתוך כנס ה-ESC-HF)

מחקר קטן אך פורץ דרך מספק עדויות התומכות בבדיקת אולטרה-סאונד של הריאות, אשר עשויה להדגים סימנים לגודש ריאתי תת-קליני בחולים אמבולטוריים עם אי-ספיקת לב, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס ה-ESC-HF (European Society of Cardiology Heart Failure).

מדגם המחקר כלל 124 חולים, אשר שוחררו לאחרונה מבית החולים עם אבחנה עיקרית של אי-ספיקת לב חדה. כל החולים סבלו מקוצר נשימה והייתה עדות בצילום חזה לגודש ריאתי, לצד רמות גבוהות של פפטידים נטריאורטיים, אך ללא מחלת ריאות חמורה. התוצא העיקרי של המחקר כלל משלב של תמותה, ביקורים דחופים במרפאה או אשפוזים חוזרים בשל החמרת אי-ספיקת לב.

המשתתפים חולקו באקראי לפני השחרור מבית החולים לקבלת טיפול סטנדרטי בהנחיית אולטרה-סאונד של הריאות (61 חולים), או ללא בדיקת אולטרה-סאונד של הריאות (63 חולים). הקבוצות היו דומות בתחילת המחקר במדדי מקטע הפליטה של חדר שמאל, רמות פפטידים נטריאורטיים, תחלואה קרדיווסקולארית וריאתית, מרחק הליכה בשש דקות ומספר קווי B Lines בבדיקת אולטרה-סאונד של הריאות.

רמות פפטידים נטריאורטיים ובדיקת אולטרה-סאונד של הריאות בוצעה לאחר שבועיים, חודש, שלושה חודשים ושישה חודשים.

לאחר שישה חודשים, שיעורי התמותה או ביקור דחוף במרפאה או אשפוז חוזר בשל החמרת אי-ספיקת לב עמדו על 23% בקבוצת ההתערבות ועל 40% בקבוצת הביקורת (יחס סיכון של 0.52, p=0.046). החוקרים לא זיהו הבדלים מובהקים סטטיסטית ברמות פפטידים נטריאורטיים, מדדי איכות חיים, או במרכיבים הפרטניים של התוצא העיקרי של המחקר, פרט לביקורים דחופים בשל החמרת אי-ספיקת לב, אשר הוגדר מראש כתוצא משני של המחקר.

מתוך כנס ה-ESC-HF

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה