מקומה של פרודצורת TAVR בחולים בסיכון בינוני עם היצרות חמורה של מסתם הוותין (Circulation)

במאמר שפורסם בכתב העת Circulation מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חולים בסיכון בינוני בהם מבוצעת החלפת מסתם וותין בצנתור שונים משמעותית מאלו בהם הפרוצדורה מבוצעת בגישה ניתוחית. שיעורי התמותה באשפוז לאחר פרוצדורות אלו עמדו על 3.6%, כאשר החוקרים לא זיהו הבדל משמעותי בשיעורי התמותה שנה אחת לאחר שתי הפרוצדורות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פרוצדורת TAVR (Transcatheter Aortic Valve Replacement) נחשבת חלופה סבירה לניתוח להחלפת מסתם הוותין בחולים בסיכון בינוני עם היצרות חמורה של מסתם הוותין, כפי שנקבע בעדכון הנחיות ה-ACC/AHA לשנת 2017 בנושא מחלת מסתם לב. המלצה זו מבוססת על עדויות משמעותיות ממחקרי PARTNER II (Placement of Aortic Transcatheter Valve) ו-SURTAVI (Surgical Replacement and Transcatheter Aortic Valve Implantation). למרות נתונים באיכות טובה ממחקרים אקראיים ומבוקרים להנחיית תהליכי קבלת החלטות, היקף פרוצדורות החלפת מסתם וותין בגישה ניתוחית או צנתורית אינו מוגדר היטב באוכלוסיית חולים בסיכון בינוני.

במחקר הנוכחי השוו החוקרים את המאפיינים הקליניים והתוצאות בחולים בסיכון ניתוחי בינוני (מדד Society of Thoracic Surgeons של 4-8%), אשר השלימו החלפת מסתם וותין בצנתור או בניתוח.

מדגם המחקר כלל 7,613 משתתפים בסיכון ניתוחי בינוני, אשר השלימו פרוצדורת TAVR מבודדת (6,469 חולים) או החלפת מסתם וותין בניתוח (1,144 חולים) מ-92 אתרים בגרמניה, בין השנים 2012-2014. החולים שטופלו בגישה צנתורית היו מבוגרים יותר משמעותית (82.5 לעומת 76.6 שנים, P<0.001) ועם מדדי EuroSCORE (European System for Cardiac Operative Risk Evaluation) ו-Society of Thoracic Surgeons שהיו גבוהים יותר (p<0.001).

מניתוח סטטיסטי עלה כי גיל מתקדם, מחלת עורקים כלילית, מדד NYHA (New York Heart Association) של III/IV, יתר לחץ דם ריאתי, דה-קומפנסציה לבבית קודמת, פרוצדורה אלקטיבית, מחלה עורקית חסימתית, העדר סוכרת ושטח מסתם וותין קטן יותר, נקשרו כולם עם ביצוע פרוצדורת החלפת מסתם וותין בצנתור, במקום בגישה ניתוחית (p<0.001).

בניתוח לא-מתוקן, שיעורי התמותה באשפוז היו דומים עם התערבות בצנתור או בניתוח (3.6% לעומת 3.6%), בעוד ששיעורי התמותה לאחר שנה אחת היו גבוהים יותר משמעותית בחולים לאחר TAVR (17.5% לעומת 10.8%, p<0.001). לאחר תקנון, החוקרים מצאו כי ההבדלים בשיעורי התמותה לאחר שנה אחת לא היו עוד מובהקים סטטיסטית (p=0.59).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים בסיכון ניתוחי בינוני, שיעורי התמותה באשפוז ושיעורי התמותה לאחר שנה אחת היו דומים לאחר החלפת מסתם וותין בצנתור או בניתוח.

Circulation. 2019;138(23):2624-2626

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה