בדיקות האבחנה הטובות ביותר מפספסות מקרים של זיהומי HCV סמויים (Ann Fam Med)

הגישה הטובה ביותר לשיפור אבחנת זיהום בנגיף HBV (Hepatitis B Virus) ו-HCV (Hepatitis C Virus) לא הצליחה לזהות מקרים לא-מאובחנים של זיהומי HCV, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש ינואר בכתב העת Annals of Family Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהומי HCV ו-HBV מופיעים לרוב ללא-תסמינים, לכן ייתכן כי חולים רבים אינם מאובחנים עד שלב מאוחר של הזיהום, כאשר כבר התפתח נזק כבדי. בשנים האחרונות פותחו טיפולים יעילים יותר כנגד HCV אך נדרשות גישות טובות יותר לזיהוי הזיהומים כך שחולים יוכלו ליהנות מיתרונות השיפור בטיפול.

החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי שכלל 6,743 משתתפים בגילאי 40-70 שנים. המשתתפים טופלו ב-11 מרפאות ראשוניות בשני אזורים בהם שכיחות גבוהה של HCV בדרום-מזרח הולנד. באזורים אלו, שיעורי הימצאות HCV נעים סביב 1%, כאשר 66% מזיהומי HCV אינם מאובחנים.

רופאי משפחה הזמינו אישית את המטופלים לקחת חלק בבדיקות, שפורסמו גם בחדרי המתנה ועיתונים מקומיים. בנוסף, שירותי בריאות הציבור באזור חילקו מכתבים ותזכורות אודות בדיקות בשני מרכזים קהילתיים. הבדיקות בוצעו ללא עלות ונערכו גם במרפאות הראשוניות, בבית או בבית חולים. המשתתפים השלימו תחילה בדיקת סקר על-בסיס נוגדנים כנגד HCV ונוגדנים כנגד Hepatitis B Core Antigen. תוצאות חיוביות אושרו בבדיקות נוספות.

אלו שהשלימו את הבדיקות ואלו שסירבו לבדיקות השלימו שאלון שכלל מידע סוציו-דמוגרפי, גורמי סיכון לחשיפה ל-HCV וסיבות להשתתפות.

הגישה זכתה להיענות גבוהה של 50.9% (3,434 משתתפים), אך לא זיהתה מקרה של זיהום פעיל או כרוני בנגיף HCV. שיעור תוצאות חיוביות לנוגדנים כנגד HCV, המעידים על זיהום ישן, עמד על 0.20% (7 נבדקים). שיעור הנוגדנים כנגד Hepatitis B Core Antigen, עדות לזיהום HBV ישן, עמד על 4.14% (142 נבדקים). שיעור הנבדקים עם עדות ל-Hepatitis B Surface Antigen, עדות לזיהום HBV פעיל, עמד על 0.26% (9 נבדקים).

מבין אלו עם זיהום HBV פעיל, בדיקות מעקב לאחר שישה חודשים העידו כי שבעה חולים לא אובחנו קודם לכן ושישה חולים סבלו מזיהום כרוני. שירותי בריאות הציבור עקבו אחר 13 מגעים קרובים וחיסנו תשעה מהם כנגד HBV.

לזיהוי מקרה חיובי אחד של זיהום קודם בנגיף HCV, יש להשלים בדיקות סקר של 491 נבדקים. לזיהוי מקרה חיובי אחד של זיהום HBV ישן, יש להשלים בדיקות סקר של 24 משתתפים. לזיהוי מקרה חיובי אחד של HBV פעיל, יש להשלים בדיקות סקר של 382 נבדקים.

Ann Fam Med. Published online January 8, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אבחנה של אכלזיה סיכון מוגבר לאבחנה של ממאירות של הוושט. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אכלזיה הינה גורם סיכון אפשרי לסרטן הוושט; עם זאת, אין מחקרים להערכת הסיכון לממאירות זו במטופלים עם אכלזיה. מטרתם כעת […]

  • עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology עולה כי במטופלים בגילאי 45-49 שנים בסיכון ממוצע לממאירות מעי גס ורקטום, שיעורי זיהוי אדנומות בבדיקת קולונוסקופיה כבדיקת סקר עומדים על 28%, שיעורים הדומים לאלו המתוארים במבוגרים בגילאי 50-54 שנים. לאור זאת, החוקרים כותבים כי יש מקום להתחלת השלמת בדיקות קולונוסקופיה כסקר לסרטן מעי גס […]

  • אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (J Pediatr)

    אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (J Pediatr)

    הופעה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלת מעי דלקתית בגיל מבוגר יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת The Journal of Pediatrics. עם זאת, ביטויים אטופיים לרוב אינם מלווים בסיכון מוגבר למחלת המעי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת הקשר בין אטופיה ובין מחלת מעי דלקתית העלו […]

  • על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    תפקידו של המיקרוביום ב-IBS מבוסס היטב, וחולים נוטלים פרוביוטיקה לעתים קרובות' עם זאת, לא לכל הפרוביוטיקה יש יעילות שווה, אז על איזה מהם מומלץ להמליץ?

  • טיפול ב- Vonoprazan אינו-נחות לעומת מעכבי תעלות מימן במניעת דימום חוזר משנית לכיב פפטי בסיכון גבוה (Gastroenterology)

    טיפול ב- Vonoprazan אינו-נחות לעומת מעכבי תעלות מימן במניעת דימום חוזר משנית לכיב פפטי בסיכון גבוה (Gastroenterology)

    מתן טיפול ב- Vonoprazan אינו-נחות בהשוואה לטיפול תוך-ורידי במינון גבוה של מעכבי תעלות מימן במניעת דימום חוזר בתוך 30 ימים בחולים בסיכון גבוה לדימום מכיב פפטי שהשיגו שליטה אנדוסקופית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היעילות של Vonoprazan כאפשרות טיפול שאינה-נחותה לעומת מעכבי תעלות מימן הוכחה במגוון מחלות תלויות-חומצה, […]

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Renal Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Niacinamide עשוי לשמש כטיפול יעיל להפחתת ריכוזי זרחן בדם בחולים עם כשל כלייתי תחת טיפולי המודיאליזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרפוספטמיה הינה סיבוך נפוץ בחולים עם כשל כלייתי, למרות השימוש בסופחי זרחן. ויטמין B3, בין אם בצורת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה