האם יש תועלת לתוספת טיפול כימותרפיה בנשים עם סרטן רירית רחם בסיכון גבוה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ASTRO)

בנשים עם סרטן רירית רחם בסיכון-גבוה, בשלב מוקדם, תוספת טיפול כימותרפי לטיפול קרינתי לא הייתה עדיפה על טיפול סטנדרטי בהקרנות בלבד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ASTRO (American Society for Radiation Oncology).

מחקר GOG-249 הינו מחקר אקראי בשלב 3 שנועד לקבוע אם טיפול במשלב VCB/C (Vaginal Cuff Brachytherapy plus Chemotherapy) יביא לעליה בשיעורי הישרדות ללא-הישנות. היעדים המשניים כללו השוואת הישרדות כוללת, דפוסי כשלון ואירועים חריגים.

מדגם המחקר כלל 601 נשים; 74% אובחנו עם מחלה שבלב 1 ו-89% השלימו הסרת קשריות לימפה. הסוגים ההיסטולוגיים היו כדלקמן: Endometrioid ב-71%, Serous ב-15% ו-Clear Cell Carcinoma ב-5%. הגיל החציוני עמד על 63 שנים והנשים השלימו כריתת רחם לפני טיפול קרינתי או טיפול קרינתי-כימותרפי.

נשים בקבוצת טיפול קרינתי סטנדרטי (301 חולים) קיבלו חציון מנת קרינה של 45 Gy שניתנו בגישת IMRT (Intensity-Modulated Radiation Therapy) או טיפול סטנדרטי בארבע שדות לאורך חמישה שבועות, בעוד שבקבוצת VBC/C (300 נשים) הטיפול כלל VCB במינון גבוה או נמוך עם Paclitaxel ו-Carboplatin. מרבית הנשים השלימו את הטיפול (91% בקבוצת טיפול קרינתי ו-87% בקבוצת טיפול קרינתי וכימותרפי).

לאחר חציון מעקב של 53 חודשים, שיעורי ההישרדות ללא-הישנות לאחר שלוש שנים עמדו על 82% בשתי הקבוצות. שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר שלוש שנים עמדו על 91% עם טיפול קרינתי ועל 88% עם טיפול משולב.

לא תועדו הבדלים משמעותיים בשיעורי כשלון נרתיקי ומרוחק; שיעורי ההישנות הנרתיקית והמרוחקת לאחר חמש שנים עמדו על 2.5% ו-18%, בהתאמה, בשתי הקבוצות.

החוקרים מציינים כי לא זוהתה הטרוגניות משמעותית בטיפול בין שתי הקבוצות בכל הנוגע לתוצאות ההישרדות. עם זאת, ההיארעות המצטברת של הישנות פארא-אאורטלית או אגנית לאחר חמש שנים הייתה גבוהה כפליים עם טיפול כימותרפי-קרינתי (9.2%; 25 הישנויות, 20 באגן) בהשוואה לטיפול קרינתי בלבד (4.4%; 12 הישנווית, 6 באגן) (יחס סיכון של 0.47).

רעילות חדה הייתה נפוצה יותר משמעותית בקבוצת הטיפול המשולב, בעוד שרעילות מאוחרת הייתה דומה בשתי הקבוצות. אירועים חריגים בדרגה 3 ומעלה דווחו ב-187 מהמטופלות בקבוצת הטיפול המשולב לעומת 32 מהמטופלות בקרינה בלבד. תופעות לוואי חמורות מאוחרות היו דומות בשתי הקבוצות (35 אירועים עם טיפול משולב לעומת 37 אירועים עם קרינה בלבד).

מתוך הכנס השנתי מטעם ASTRO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה