מה בין דיאטה עתירת שומנים ובין הסיכון לסרטן ריאות? (J Clin Oncol)

בקרב מטופלים האוכלים כמות רבה של שומן רווי קיים סיכון מוגבר להתפתחות סרטן ריאות, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה דלת-שומנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים מעשרה מחקרים שפורסמו בספרות הרפואית ונערכו בארצות הברית, אירופה ואסיה, במטרה לקבוע כיצד צריכת שומן בתזונה משפיעה על הסיכויים לממאירויות ריאה.

המחקרים הקטנים כללו יחדיו סך כולל של 1.4 מיליון משתתפים, כולל 18,822 עם אבחנה של סרטן ריאות, שנקבעה במהלך מעקב ממוצע של למעלה מתעשע שנים. החוקרים סיווגו את המשתתפים לחמש קטגוריות, על-פי צריכה כוללת של שומן וצריכת שומן רווי. הם גם סיווגו את המטופלים לחמש קבוצות על-פי כמות שומן בלתי-רווי בתזונה.

מהנתונים עולה כי בקרב אלו שצרכו את הכמות הרבה ביותר של שומן בלתי-רווי תועד סיכוי נמוך ב-8% להתפתחות סרטן ריאות, בהשוואה לאלו צרכו את הכמות הקטנה ביותר. החלפת 5% מהקלוריות משומן רווי בשומן בלתי-רווי לוותה בסיכון נמוך ב-16% לסרטן ריאות מסוג SCLC (Small Cell Lung Cancer) וסיכון נמוך ב-17% לסרטן תאי קשקש.

בקרב מעשנים בהווה ובעבר, דיאטה עתירת שומנים לוותה בעליה נוספת של כ-5% בסיכון לממאירות ריאתית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי למרות שהדרך הטובה ביותר להפחית את הסיכון לסרטן ריאות היא לא לעשן, תזונה בריאה עשויה גם כן לסייע בהפחתת הסיכון לממאירות זו. באופן ספציפי, מהנתונים עולה כי הגדלת צריכת שומן רב-בלתי-רווי תוך הפחתת שומן רווי, בעיקר בקרב מעשנים ואלו שהפסיקו לעשן לאחרונה, עשויה לסייע במניעת מחלות לב וכלי דם וגם סרטן ריאות.

J Clin Oncol 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה