עליה בצריכת אלכוהול עשויה להביא לעליה בסיכון לממאירויות במערכת העיכול (Alcohol and Digestive Cancers Across Europe)

מומחים מאירופה  מדווחים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת Alcohol and Digestive Cancers Across Europe, כי באירופה תתכן עליה חדה בשיעורי ממאירויות מערכת-עיכול על-רקע אלכוהול, אלא אם יחולו שינויים פוליטיים ויינקטו מאמצים קליניים לשינוי התרבות הקיימת באזור בו צריכת האלכוהול הגבוהה בעולם.  לדברי החוקרים, עם צריכת אלכוהול ממוצעת של שני משקאות ביום, במבוגרים בכל 28 המדינות החברות באיחוד האירופי צפויה עליה של 21% בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן הוושט.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים חמש הממאירויות הנפוצות במערכת העיכול  – מעי גס ורקטום, וושט, לבלב, כבד וקיבה אחראיות למעל שלושה מיליון מקרי תמותה בכל שנה ולמעלה משליש ממקרי תמותה עקב ממאירות ברחבי העולם. עד שנת 2030, צפי מספר  המקרים החדשים של סרטן צפוי לעלות בשמונה מיליון ועד שנת 2050, מספר מקרי התמותה עקב ממאירות צפוי לעלות בחמישה מיליון.

למעלה מחמישית מאוכלוסיית אירופה בגילאי 15 שנים ומעלה נוהגים לצרוך כמות אלכוהול רבה לפחות פעם בשבוע. צריכת אלכוהול קלה מוגדרת כממוצע של עד משקה אלכוהולי אחד ביום. צריכה בינונית מוגדרת כ-1-4 משקאות ביום וצריכה רבה מוגדרת כצריכת חמש משקאות ביום, או יותר.

צריכת אלכוהול רבה מלווה בעליה משמעותית בסיכון לסרטן לבלב, כבד וקיבה. הדבר נכון במיוחד למדינות במזרח אירופה, בהן הסיכון לתמותה עקב ממאירות על-רקע אלכוהול גבוה פי שבע, בהשוואה לאזור הים-תיכוני של האיחוד האירופי.

המומחים מדווחים כי תשעה מבין כל עשרה אירופאים אינם מודעים לקשר בין שתיית אלכוהול ובין הסיכון לסרטן במערכת העיכול, זאת למרות ש-30% ממקרי התמותה עקב מחלות גסטרואינטסינאליות ניתן לייחס ישירות לצריכת אלכוהול. העדר המודעות הינה תופעה נפוצה, גם בקרב אנשי צוות רפואי.

המומחים קוראים לשינוי בגישות בכל הנוגע לשתייה חברתית, לאור ההשפעות השליליות של צריכת אלכוהול, כמו גם להביא לשינוי דרמטי בחוסר המודעות בכל הנוגע לצריכת אלכוהול וההשפעה גם של צריכת אלכוהול מתונה על ממאירויות במערכת העיכול.

מנתוני European Prospective Investigation Into Cancer Study עולה כי צריכת משקה אלכוהול אחד ביום נקשרה על 80% מהמקרים של סרטן במערכת העיכול העליונה, מעי גס וכבד בנשים. בגברים, צריכת שתי משקאות ביום נקשרה עם 57% ממקרי סרטן מערכת עיכול.

המומחים תומכים בהמלצה שפורסמה לאחרונה וקבעה יעד של ירידה מינימאלית של 10% בצריכת אלכוהול כוללת עד שנת 2025. אחד האתגרים העיקריים בנוגע לצריכת אלכוהול רבה נובע מההטבעה הניכרת של צריכת אלכוהול בחברה האירופאית, הן חברתית והן תרבותית.

דרושה השקעה רבה יותר הן בבריאות הציבור ובהן בהדרכת מטפלים ראשוניים במטרה להגביר את המודעות ולספק לצרכנים את הסיכוי לקבל החלטות מדעת. דרושים נתונים נוספים אודות ההשפעה של סוגים שונים של אלכוהול, הבדלים בדפוסי צריכת אלכוהול, אורחות חיים אחרים (דוגמת עישון) וגנטיקה.

Alcohol and Digestive Cancers Across Europe: Time for Change

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה