Saturated Fat Intake Increases Risk of Pancreatic Cancer Among Smokers


NEW YORK (Reuters Health) May 17 –

A high intake of saturated fat increases the risk of pancreatic cancer in smokers, according to a report in the May 1st issue of the American Journal of Epidemiology.

In a prospective study, Dr. Rachael Z. Stolzenberg-Solomon, of the National Cancer Institute, Bethesda, Maryland, and colleagues examined dietary factors thought to be associated with exocrine pancreatic cancer in 27,111 male smokers enrolled in he Alpha-Tocopherol, Beta-Carotene Cancer Prevention Study. One hundred sixty-three of the subjects developed pancreatic cancer between 1985 and 1997.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך