מאת טל טל – דיאטנית קלינית
לכולנו ידוע שתזונה ופעילות גופנית יכולות להוריד את הסיכון לסכרת. מחקר זה, שפורסם בכתב העת היוקרתי:Of Medicine The new England Journal , מראה ששני גורמים אלו יכולים למנוע באופן משמעותי את המחלה באנשים הנמצאים בסיכון.
קבוצת חוקרים מפינדלנד בדקה את השפעת הדיאטה וההתעמלות על קבוצה של 522 אנשים שהיו בשלב ראשוני של סכרת. כולם היו בגיל העמידה והראו נטייה לסכרת במבחן העמסת גלוקוז. במסגרת הניסוי חולקו הנבדקים לקבוצות:
הקבוצה הראשונה- קבוצת הניסוי – נפגשה 7 פעמים עם דיאטנית בשנה הראשונה, ואחת ל- 3חודשים בשנתיים השנים הבאות. במהלך הייעוץ הדיאטטי נתנו הנחיות אישיות להורדה במשקל, תפריט דל שומן ועשיר בסיבים, והנחיות לפעילות גופנית מתאימה.
הקבוצה השנייה – קבוצת הביקורת – קיבלה אינפורמציה כתובה בלבד אך לא קיבלה ייעוץ אישי.
לאחר שנתיים האנשים בקבוצת הניסוי נשקלו בממוצע 4 קג ´פחות לעומת אנשי קבוצת הביקורת שהפחיתו בממוצע 1 קג.´
בתום 3 שנים פיתחו 27 אנשים מקבוצת הניסוי סכרת לעומת 59 אנשים בקבוצת הביקורת. השינוי בהרגלי החיים והמעקב המקצועי הצמוד הביא לירידה של 58% בסיכוי לחלות בסכרת.
ככל שהשינוי בהרגלי החיים היה גדול יותר, היה שינוי תזונתי משמעותי, כך גדלו הסיכויים לשיפור. ההורדה במשקל כשלעצמה לא תרמה רבות להורדת הסיכון לחלות בסכרת. ואכן כבר ידוע שגם הורדה מתונה מאד במשקל יחד עם שינוי גדול במהות האוכל ובפעילות הגופנית יביאו להורדת הסיכון לחלות בסכרת.
נקודה חשובה נוספת היא השמירה על המשקל החדש, הרגלי התזונה והפעילות הגופנית לאורך זמן, וזאת ניתן להשיג כנראה רק עם פיקוח צמוד של דיאטנית.
The New England Journal of Medicine 2001;344:1343-1350, 1390-
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!