המלצות ראשוניות של ה- NICE הבריטי באשר לשימוש ב-Plavix למניעה שניונית של OVE

ה- NICE הבריטי פרסם המלצות ראשוניות הנוגעות לשימוש ב-clopidogrel (פלויקס – Plavix ) ותרופות דיפירידמוליות בשיחרור מתואם (MR- Modified Release) למניעה שניונית של אירועי אוטם בכלי הדם. (OVE ).

ההמלצות אינן מתייחסות למטופלים אשר היו או נמצאים בסיכון לשבץ הקשור ל- AF , או למטופלים הנדרשים לטיפול מניעתי של אוטמים בכלי הדם לאחר ביצוע של רה-וסקולריזציה.

למטופלים אשר עברו שבץ איסכמי או TIA ההמלצות הן חלק מהמניעה השניונית של שבצים איסכמיים ו-TIA כלדלקמן:

 – השילוב של תרופות דיפירידמוליות MR ואספירין מוגבל למשך שנתיים ולאחר מכן יש לחזור לטיפול מונותרפי של אספירין.

– למטופלים אשר אינם סבילים לאספירין, טיפול בדיפרידמול MR בלבד למשך שנתיים.

– למטופלים שאינם סבילים לאספיריו ולדיפרידמול , ואשר עברו שבץ איסכמי – מתן של פלויקס למשך שנתיים.

– לחולים אשר עברו MI או שיש להם סימפטומים של PAD, הטיפול בפלויקס מומלץ כחלק מהמניעה השניונית של OVE במידה והם אינם סבילים לאספירין.

– אי סבילות לאספירין מוגדרת או כרגישות יתר, לרבות היסטוריה של דיספפסיות חמורות כתוצאה משימוש באספירין. שיעור הסובלים מרגישות לאספירין מוערך בכ-6%.

– בהנחה שכל המירשמים לדיפירדמול MR (עם או בלי אספירין) הם למניעה שניונית של שבץ איסכמי ו-TIA במטופלים אשר עברו כבר שבץ איסכמי או TIA , אז היישום של המלצות אלה אמור להביא לגידול בהוצאה על תרופות דיפירדמוליות MR בסד”ג של 4 מיליון שטרלינג (באנגליה). להערכת ה- NICE השימוש הנוכחי בפלויקס למניעה שניונית של OVE מתבצעת בקרב כ-50% מהאוכלוסיה שעברה MI או סובלת מ- PAD מוערך ב-26 מיליון שטרלינג. החיסכון להערכת ה- NICE כתוצאה מיישום ההמלצות עשוי להגיע לכדי כ- 17 מיליון שטרלינג בשנה.

כאמור, מדובר בשלב זה רק בהמלצות ראשוניות. ב-16 למרץ אמורה להתכנס הועדה להערכה כשעד ל-11 למרץ אמורות להתקבל הערות והשגות של אנשי המקצוע להמלצות אלה.

לדיווח ב- docguide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

    אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך