בהרצאה זו, מתוך כנס חידושים בתזונה שהתקיים בחודש האחרון בת”א מציג אבידור גינסברג, מהאגף לשירותי מזון ותזונה במשרד הבריאות, את תמונת המצב המורכבת של מידע בריאותי על מוצרי ותוספי תזונה אשר זורם בערוצים שונים לקהל, ועל תפקיד אנשי המקצוע לאור המצב והמגמה.

השמנה ואיכות תזונה ירודה נפוצים בחולים עם הפרעה פסיכיאטרית חמורה
מסקר במבוגרים עם מחלות פסיכיאטריות חמורות שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Nutrients עולה כי השמנה מדווחת ב-42% מהמשתתפים, לצד איכות תזונה ירודה והתערבויות לא יעילות להפחתת משקל למרות המאמצים, עדות לפערים בגישות לטיפול במשקל העודף באוכלוסייה זו. החוקרים השלימו סקר שכלל שאלונים באינטרנט, בדואר ובסיוע חוקרים והופנו ל-529 מבוגרים (גיל ממוצע של 49.3 שנים, 58% גברים) […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!