אגוזי מלך משפרים תפקוד אנדותליאלי (Circulation)

מחקר חדש קובע כי הכנסת אגוזי מלך לדיאטה ים תיכונית, במקום חומצות שומן חד-בלתי רוויות, מביא לשיפור בתפקוד האנדותל.

יחודם של אגוזי המלך (walnuts) הוא בתכולה הגבוהה של alpha-linolenic acid (ALA), חומצת שומן צמחית מסוג אומגא-3. יתרונות תזונתיים נוספים של אגוזים אלו כוללים L-arginine, חומצה פולית, סיבים, gamma-tocopherol ונוגדי חמצון אחרים.

המחקר בדק 21 גברים ונשים בגיל 25 עד 75, עם כולסטרול גבוה, שטופלו בדיאטה ים תיכונית מפחיתת כולסטרול במשך 4 שבועות. לפני או לאחר הדיאטה הסטנדרטית, הנבדקים קיבלו דיאטה דומה שבה אגוזי מלך היוו תחליף לכ- 32% מהאנרגיה משומנים חד-בלתי רוויים (monounsaturated fat). צריכת האגוזים היומית הסתכמה ב- 40 עד 65 גרם, או 8 עד 13 אגוזים.

בתום כל דיאטה נערכו בדיקות דם בצום ומדידות על-שמע של הפעילות הוזומוטורית של העורק הברכיאלי.

בהשוואה לדיאטה הים תיכונית הסטנדרטית, דיאטת האגוזים הביאה לעליה של 64% ב- endothelium-dependent vasodilation (EDV), ולהפחתה של 20% ברמות של vascular cell adhesion molecule-1. בהתאם לתוצאות מחקרים קודמים, דיאטת האגוזים הביאה להפחתה בכולסטרול הכולל וב- LDL.

שינויים ב- EDV נמצאו במתאם הפוך ליחס כולסטרול ל- HDL, עובדה המרמזת על כך שההשפעה המיטיבה של דיאטת אגוזי המלך מתווכת בחלקה על ידי שינוי בפרופיל הליפידים.

Circulation. 2004;109:1609-1614

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

    אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך