צריכת beta-cryptoxanthin עשויה להפחית את הסיכון לחלות בפוליארתריטיס דלקתי (Am J Clin Nutr)

מחקר חדש מעיד, בהתאם לתוצאות דיווחים קודמים, כי צריכה יומת של כמות beta-cryptoxanthin המצויה בכוס אחת של מיץ תפוסים מפחיתה את הסיכון לחלות בפוליארתריטיס דלקתי. הממצאים העולים ממחקרים אפידמיולוגיים מצביעים על כך ש-carotenoids עשויים להפחית את הדלקת בשל השפעותיהם האנטי-אוקסידנטיות.

החוקרים ניתחו נתונים שהתקבלו במחקר פרוספקטיבי שנערך ביותר מ-25,000 נבדקים בכדי לבחון את הקשר בין ה-carotenoids בתפריט לבין הסיכון ללקות בפוליארטריטיס דלקתי. מעקב נערך אחר הנבדקים בין השנים 1993-2001 בכדי לעקוב אחר הופעת פוליארתריטיס שהוגדר כסינוביטיס המשפיע על שתי קבוצות מפרקים לפחות.

פוליארתריטיס דלקתי התפתח ב-88 נבדקים במהלך תקופת המעקב והם הותאמו ל-176 נבדקי ביקורת. הצריכה היומית הממוצעת של beta-cryptoxanthin ו-zeaxanthin היתה נמוכה ב-40% וב-20% בהתאמה בקרב החולים, בהשוואה לנבדקי הביקורת. בניגוד לכך, צריכת ה-lutein וה-lycopene לא נבדלו באופן מובהק סטטיסטית בין שתי הקבוצות.

אנליזה נוספת מראה כי בקרב הנבדקים המצויים בשלישון העליון מבחינת צריכת ה-beta-cryptoxanthin וה-zeaxanthin מצויה סבירות פחותה ב-50% להתפתחות פוליארתריטיס דלקתי, בהשוואה לאלו המצויים בשלישון התחתון. בנוסף, הקשר לצריכת ה-beta-cryptoxanthin נשמר גם לאחר התאמה לצריכות האנרגיה והחלבונים הכוללות ולסטטוס העישון של הנבדקים.

החוקרים מסכמים כי המידע מתווסף לעדויות הקיימות אודות פעילותם המגוננת של כמה אנטי-אוקסידנטים תזונתיים, כמו beta-cryptoxanthin ו-zeaxanthin וכמו ויטמין C, כנגד התפתחות פוליארתריטיס דלקתי.

לידיעה במדסקייפ

Am J Clin Nutr 2005;82:451-455.

<!–


–>

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך