טיפול באינדומתצין במינון גבוה מביא לשיעורי סגירה גבוהים של PDA /סקירתו של ד”ר ברזילי עורך נאונטולוגיה מתוך PEDIATRICS

לפי מחקר חדש עולה, כי בטיפול בדוקטוס ארטריוזוס פתוח (PDA), מתן מינון גבוה של אינדומתצין (INDOCIN), אחרי טיפול במינון בינוני, מביא לשיעור סגירה של 98.5%. החוקרים מדווחים, כי גם במינונים גבוהים, הטיפול היה בטוח.

החוקרים מסבירים, כי PDA סימפטומטי הינו מצב שכיח בפגים, וכי הוא ניתן לטיפול ע”י מתן של אינדומתצין דרך הוריד, המביא לסגירה קבועה ב- 78-80% מהמקרים. במקרים בהם הטיפול נכשל, יש צורך בהתערבות פולשני על מנת לסגור את ה- PDA.

החוקרים אספו נתונים לגבי 129 תינוקות, שנולדו אחרי פחות מ- 33 שבועות הריון, סבלו מ- PDA סימפטומטי וטופלו באינדומתצין דרך הוריד. הפגים טופלו בתחילה ב- 5 מנות של 0.5 מגקג. במידה ואחרי 36 שעות לא היתה סגירה, המינון הועלה עד ל-  1 מגקג, שניתן כל 12 שעות עד להשגת סגירה.

החוקרים מדווחים, כי ב- 68 (53%) מהתינוקות הושגה סגירה של הדוקטוס אחרי הטיפול במינון בינוני (מינון כולל של עד 1.5 קגמג). מבין 61 התינוקות שלא הגיבו לטיפול במינון בינוני, ב- 59 הושגה סגירה של הדוקטוס אחרי טיפול במינון גבוה.

בהשוואה בין התינוקות שקיבלו טיפול במינון בינוני, לאלה שקיבלו טיפול במינון גבוה, לא נמצאו הבדלים בשכיחות של תופעות הלוואי לטיפול.


Effectiveness and Side Effects of an Escalating, Stepwise Approach to Indomethacin Treatment for Symptomatic Patent Ductus Arteriosus in Premature Infants Below 33 Weeks of Gestation , PEDIATRICS Vol. 116 No. 6 December 2005, pp. 1361-1366

לתקציר הידיעה

הערות העורך:

מינון האינדומד שניתן הינו גבוה ביותר, אין הצדקה לתיתו אם שיעורי הסגירה דומים לאלו של המינון הנמוך יותר. במחלקתנו אנו משתמשים באיבופרופן פומי (נורופן) לסגירת PDA עם שיעורי הצלחה של מעל ל- 95%. בעבר השתמשנו באינדומד פומי עם שיעורי הצלחה דומים. לכן, נראה לי כי אינדומד או איבופרופן פומי עדיף על שימוש IV, לפחות בקשר לשיעורי הצלחה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

    אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך