אין מקום לבהלה בעקבות סימנים להתפתחות עמידות כנגד Tamiflu

בהמשך לידיעה שפירסמנו אתמול, לחץ כאן לידיעה

לדברי בכיר בארגון הבריאות העולמי (WHO), סימנים להתפתחות עמידות, של זן H5N1 של וירוס שפעת העופות, כנגד תרופת הבחירה, Tamiflu, בחלק מהמטופלים, אינה צריכה לגרום לבהלה.

עובדה זו רק מדגישה את הצורך בידע נוסף, מה שבאמת חשוב להבין הוא אם אופן השימוש בתרופה מוביל להתפתחות העמידות.

ביום חמישי האחרון אושרו עוד 2 מקרי מוות באינדונזיה, בעקבות שפעת העופות, שהביאו את שיעורי התמותה באסיה ל-73 מקרים.

מומחים חוששים כי הוירוס יעבור מוטאציה לזן שיוכל לעבור מאדם לאדם, במקום מעוף לאדם, וכי מוטאציה שכזו תביא לפנדמיה שתהרוג מיליונים.

לדברי הכותבים, לא ניתן היה למנוע כליל התפתחות עמידות, ו-Tamiflu עדיין הינה התרופה הטובה ביותר. בכל שימוש בתרופה, מכל סוג שהו, אנטי-ויראלית או אנטיביוטיקה, צפוי שתתפתח עמידות כלשהי. זיהוי עמידות כלשהי אינה מפתיעה ואינה מהווה מקור לבהלה.

אולם, דרוש מחקר נוסף כדי לזהות את המינון האופטימלי ואת משך הטיפול באנשים שנדבקו בוירוס הקטלני, על-מנת לצמצם את סיכויי התפשטות העמידות.

מממצאים שפורסמו ב-NEJM עולה כי 4 מ-8 מטופלים נגד שפעת עופות בוייטנאם, נפטרו למרות השימוש בתרופה.

מהמחקר עולה כי מבדיקות עולה כי בשני נבדקים, הוירוס פיתח עמידות ל-Tamiflu, שפותחה ע"י Roche, חברת תרופה שוייצרית. בשני המקרים האחרים, כנראה שהחלו בטיפול מאוחר מדי.

לדברי אחד החוקרים, עדיין מומלץ להשתמש ב-Tamiflu כנגד שפעת העופות מוקדם כל הניתוח ובמינון גבוה, מאחר שאין עדיין טיפול טוב יותר. דרוש מחקר מעמיק יותר בכדי לקבוע את יעילות Tamiflu כנגד וירוס H5N1.

שר הבריאות בוייטנאם העלה את משך הטיפול ב-Tamiflu מ-5 ל-7 ימים. מרבית מטופלי Tamiflu שנפטרו, נטלו את התרופה מאוחר מדי והזיהום היה חמור מדי.

לדברי מומחה מ-WHO, נטילת מינונים קטנים מדי, או לתקופה קצרה מדי, עלולה לתרום להתפתחות העמידות, הוא הוסיף כי המחקר הוייטנאמי היה קטן מאוד.

חייבים לעקוב אחר המצב כדי לבחון את העמידות הופכת לבעיה גדולה יותר.

Tamiflu, השייך לקבוצת תרופות המעכבות את פעילות Neuraminidase, נותרה בחירה מצויינת, מבין האופציות המעטות נגד הוירוס.

Zanamivir (Relenza), שפותחה ע"י GlaxoSmithKline ו-Biota, היא אלטנרטיבה ל-Tamiflu, ופועלת נגד וירוס Tamiflu עמיד. אולם, חייבים ליטול Relenza בשאיפה, ולכן היא בעייתית במקרים של הפרעות נשימה, דוגמאת אסטמה.

ב-Glaxo מקווים לפתח בסופו של דבר צורה של התרופה הניתנת בזריקה, בכדי להתגבר על המגבלה, אך דובר של החברה בלונדון ציין כי אין הרבה סיכוי שהתרופה תהיה מוכנה בשנתיים הקרובות.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היחס בין AST ו-ALT עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לתמותה בחולים עם נזק כבדי משנית לאלח-דם

    היחס בין AST ו-ALT עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לתמותה בחולים עם נזק כבדי משנית לאלח-דם

    מדד De Ritis Ratio, הוגדר כיחס בין ריכוז AST ל-ALT בדם, מנבא בצורה יעילה את הסיכון לתמותה בתוך 30 ימים של חולים עם נזק כבדי משנית לאלח-דם, כאשר יחס גבוה מ-1 מנבא סיכון מוגבר לתמותה ויחס של עד 1 מעיד כי אין עליה בסיכון לתמותה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת eClinicalMedicine. המחקר הרטרוספקטיבי […]

  • כלב טיפולי מסייע בהרגעת ילדים בחדרי מיון

    כלב טיפולי מסייע בהרגעת ילדים בחדרי מיון

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אינטראקציה בת עשר דקות עם כלבים טיפוליים, לצד טיפול תומך, הפחיתו את רמת החרדה בקרב ילדים במהלך ביקורים בחדרי מיון. המחקר החד-מרכזי, אקראי, כלל 80 ילדים (גיל ממוצע של 10.9 שנים) עם חרדה בדרגה בינונית-עד-גבוהה (מדד של 6 ומעלה […]

  • טיפול באספירין מלווה בסיכון מוגבר לנזק כלייתי חד בחולים לאחר חבלת חזה

    טיפול באספירין מלווה בסיכון מוגבר לנזק כלייתי חד בחולים לאחר חבלת חזה

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Emergency Medicine עולה כי טיפול באספירין מלווה בסיכון מוגבר לנזק כלייתי חד בחולים במצב קריטי עם חבלת חזה. לא זוהה קשר משמעותי בין טיפול בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים, דוגמת Ibuprofen ו-Ketorolac, ובין הסיכון לנזק כלייתי חד. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי מבוסס על נתונים ממאגר Medical Information Mart for Intensive […]

  • דלקת לבלב חדה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בטווח הארוך

    דלקת לבלב חדה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בטווח הארוך

    דלקת לבלב חדה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בטווח הארוך, בפרט בחולים עם דלקת לבלב שאינה על-רקע אבני מרה ודלקת לבלב חדה בדרגה חמורה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת United European Gastroenterology Journal. הסיכון המוגבר לתמותה נותר לאורך למעלה מעשר שנים לאחר השחרור מבית החולים. במסגרת מחקר העוקבה הארצי ביקשו החוקרים לבחון את שיעורי […]

  • התועלת של טיפול בחסר ברזל בחולים עם אי-ספיקת לב

    התועלת של טיפול בחסר ברזל בחולים עם אי-ספיקת לב

    בחולים עם אי-ספיקת לב וחסר ברזל שקיבלו טיפול תוך-ורידי בברזל תועדו שיעורים נמוכים יותר של תמותה קרדיווסקולארית או אשפז בשל אי-ספיקת לב, אך תוצאות מחקר FAIR-HF2 לא היו מובהקים סטטיסטית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. עם זאת, כאשר ממצאי המחקר שולבו במטה-אנליזה עם תוצאות חמישה מחקרים קודמים, תועדו יתרונות חשובים למטופלים, כך […]

  • בדיקה מהירה לכלמידיה וגונוריאה מפחיתה טעויות בטיפול בחדרי מיון

    בדיקה מהירה לכלמידיה וגונוריאה מפחיתה טעויות בטיפול בחדרי מיון

    בדיקת NAAT (או Nucleic Acid Amplification Test) בת 90 דקות במחלקות לרפואה דחופה הדגימה ירידה משמעותית בשיעורי תת-טיפול וטיפול-יתר בנשים עם אבחנה של זיהום ב-Chlamydia trachomatis ו-Neisseria gonorrhea, כך עולה מתוצאות מחקר עולם-אמיתי שפורסמו בכתב העת The Journal of Emergency Medicine. המחקר הרטרוספקטיבי נערך בשני אתרים וכלל נשים שהשלימו בדיקות לכלמידיה וגונוריאה לאורך תקופה של […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך