שמן דגים משמר פעילות חשמלית בלבבות מושתלים (Am J Cardiol)

מחקר חדש מצא, כי מושתלי לב הצורכים חומצות שומן מסוג אומגה 3 מדגים שמנים או משמן דגים הם בעלי דופק לב נמוך יותר ומרווחי QRS מוארכים, ככל הנראה עקב שיפור בטון וגאלי.

בהתבסס על מחקר קודם, שהראה כי צריכת תוספי אומגה 3 למשך ארבעה חודשים הפחיתה את קצב הלב ב-5 פעימות לדקה בחולים עם מחלת לב כלילית, בחנו החוקרים נתונים אלקטרוקרדיוגרפים משני מחקרים פרוספקטיבים שכללו 52 חולים עם לבבות חסרי עצבוב לאחר השתלת לב.

במחקר הראשון, שבוצע ב-1997, 27 חולים חולקו באקראי לפלצבו (שמן תירס) או ל-3.4 גרם של eicosapentaenoic acid (EPA) ו-docosahexaenoic acid (DHA) מדי יום למשך ארבעה חודשים, ואילו במחקר השני, שבוצע ב-2002, 25 חולים קיבלו 1,000 מ"ג EPA + DHA למשך שישה חודשים.

החוקרים מדווחים, כי 4.4 שנים בממוצע לאחר ההשתלה, מרווח QRS עלה מ-107 מילישניות ל-117 מילישניות וקצב הלב ירד מ-88 פעימות לדקה ל-83 פעימות לדקה. משךQTc לא השתנה עם מתן תוספים המכילים אומגה 3.

המטרה המקורית של שני המחקרים הייתה להעריך את ההשפעות של אומגה 3 על השומנים בדם, ואת השתלבות אומגה 3 בתוך קרומי הלב. לדברי החוקרים, הנתונים המדווחים הינם מבט רטרוספקטיבי על נתונים שלא היו מכוונים מראש להיות מטרת המחקר.

החוקרים מסכמים ואומרים, כי אומגה 3 נראה כבעל השפעה חיובית על האלקטרופיזיולוגיה המיוקרדיאלית, ולכן הם ממליצים על צריכה מוגברת של אומגה 3, 500-1000 מ"ג ליום לבריאות לב כללית כפי שהומלץ ע"י ה-American Heart Association. משך הצריכה לא צריך להיות 4 חודשים בלבד, אלא ממושך יותר, בדומה לאספירין המשמש כמניעה במחלות לב.

הערת מערכת: על השפעת שמן דגים על הפחתת סיכון להפרעות קצב ניתן לשמוע כעת בראיון שקיימנו החודש עם פרופ' גולדבורט ודלית וייסמן:

Fish Oil Supplements During Pregnancy Are Safe and Beneficial

Am J Cardiol 2006;98:1393-1395

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

    אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך