הסוכנות הבינ”ל לחקר הסרטן : שתיית משקאות רותחים עלולה לגרום לסרטן וושט, קפה – לא ! (IACR, Lancet Oncology)

כמו שאומרים בדר”כ – “בשורה לאוהבי הקפה” , אבל בכל זאת עם אזהרה לאלה שאוהבים אותו “חם-רותח”…

הסוכנות הבינ”ל לחקר הסרטן (IACR ) הכריזה כי שתיית משקאות חמים מאוד, רותחים,  היא ככל הנראה מסרטנת. עם זאת, ע”פ הפרסום של ICAR , אין בשתיית משקאות שאינם רותחים סכנה כלשהיא.

הערכה חדשה זו מבוססת על עבודתם של 23 מדענים. הממצאים פורסמו כמונוגרף באתר IACR וב-Lancet Oncology . ע”פ ממצאי ההערכה עולה  ששתיית משקאות רותחים הינה אחת הסיבות האפשריות לסרטן הוושט, ושהסיבה היא החום ולא המשקה עצמו. סיווג שתיית משקאות רותחים כמסרטנים ע”י IACR הוגדר הקבוצה 2A .

המסקנות מבוססות על עדויות מוגבלות מתוך מחקרים אפידמיולוגים שהראו קשר חיובי בין סרטן הוושט ושתיית משקאות רותחים. ב-IACR מסבירים שבמקומות כמו סין, איראן, טורקיה ודרום אמריקה שבהם נהוג לשתות תה חם מאוד (מעל 70 מעלות צלסיוס) נמצא שהסיכון לסרטן וושט היה מוגבר וקשור למידת החום של שתיית המשקה.

במסגרת הפירסום הסוכנות גם מציינת שלא נמצא כל עדות לסיכון מוגבר לסרטן בשל שתיית קפה או תה “מייט” (תה צמחים שפופולארי בדרום אמריקה) . הודעה זו לגבי הקפה מהווה שינוי לממצאים והצהרות קודמות של IACR, אשר ב-1991 הגדיר שתיית קפה כגורם מסרטן אפשרי בסיווג של 2B . כאמור , לאחר הסקירה שנעשתה קבוצת העבודה הגיעה למסקנה ששתיית קפה אינה ניתנת לסיווג באשר להשפעת המסרטנת על בני אדם (קבוצה 3) .

הסוכנות מציינת שמחקרים אפידמיולוגיים רבים מצאו שלא היה סיכון מוגבר לסוגי סרטן רבים לשתיית קפה, והיו אף מחקרים שהצביעו על שתיית קפה כקשורה לסיכון מופחת של סרטן הכבד ורירית הרחם.

ה-IACR היא כידוע חלק מה-WHO ומעריכה על בסיס קבוע סיכון לסרטן של חומרים ומזונות שונים. בשנה האחרונה, הסוכנות פירסמה הודעה באשר לבשר לפיה צריכת בשר מעובד כמסרטן (בקבוצה 1) על בסיס עדויות מספקות באשר לסרטן קולורקטאלי , וקשר חיובי בין צריכת בשר מעובד לסרטן קיבה. ה-IACR סיווג גם את צריכת הבשר האדום כמסרטן אפשרי (קבוצה 2A) בשל הקשר שנצפה בעיקר בסרטן קולורקטאלי אך גם לסרטן הלבלב והערמונית.

לדיווח במדסקייפ

למונוגרף ב-IACR

לפירסום ב-Lancet Oncology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology עולה כי במטופלים בגילאי 45-49 שנים בסיכון ממוצע לממאירות מעי גס ורקטום, שיעורי זיהוי אדנומות בבדיקת קולונוסקופיה כבדיקת סקר עומדים על 28%, שיעורים הדומים לאלו המתוארים במבוגרים בגילאי 50-54 שנים. לאור זאת, החוקרים כותבים כי יש מקום להתחלת השלמת בדיקות קולונוסקופיה כסקר לסרטן מעי גס […]

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

  • משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    בחולים עם השמנה סרקופנית סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת, אך בדיקות סקר לתפקוד השריר עשויות לספק הזדמנות להתערבות ממוקדת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. שיעור המבוגרים עם מסת שומן גוף גבוהה ו/או תפקוד ומסת שריר נמוכה עלה בשנים האחרונות, אך סרקופניה והשמנה סרקופנית אינם מאובחנים דיו. במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה במספר אירועים של תסמינים במערכת העיכול ודלקת מעי במבוגרים עם אבחנה ידועה של קוליטיס כיבית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology. צריכת מזון אולטרה-מעובד נקשרה עם סיכון מוגבר להיארעות קוליטיס כיבית אך אין מחקרים רבים אודות ההשפעה של דפוס תזונה זה על נטל המחלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה