חסם עצבי בהנחיית אולטרה-סאונד להקלה על כאב עקב שברים ברגליים (מתוך הכנס מטעם ה-American Academy of Pediatrics)

בילדים עם כאבים על-רקע שבר בעצם הירך, חסימה עצבית המבוצעת בהנחיית בדיקת אולטרה-סאונד עשויה להביא לשיפור משמעותי באיזון הכאב, תוך הפחתת תופעות הלוואי ונטל העבודה המוטל על האחיות, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס מטעם ה-American Academy of Pediatrics.

בילדים בהם בוצע החסם העצבי הפמוראלי בהנחיית אולטרה-סאונד, המרווח בין הטיפול הראשוני לכאב ובין מנת הטיפול הבאה היה ארוך פי 2-3, בהשוואה לילדים בהם לא בוצע חסם עצבי. מכאן עולה כי למשככי כאבים סיסטמיים משך השפעה ארוך יותר.

במסגרת המחקר ערכו החוקרים השוואה בין הערכות הכאב שנה לפני ביצוע חסימה עצבית בהנחיית אולטרה-סאונד (50 חולים) ושנה לאחר ביצוע הפרוצדורה (49 חולים). כל המשתתפים היו בגילאי 1-17 שנים (גיל ממוצע של 6.5 שנים בשנה שלפני הפרוצדורה ו-7.2 שנים בשנה שלאחר הפרוצדורה), שפנו לטיפול רפואי בתוך 24 שעות משבר של עצם הירך.

בשנה שלפני יישום הפרוצדורה, המשתתפים קיבלו טיפול שגרתי לאיזון כאב, לרוב עם מורפין תוך-ורידי. סוגי השברים היו דומים בשתי הקבוצות.

החוקרים מצאו כי הזמן המוצע עד למנה הבאה של הטיפול התרופתי לכאב עמד על 176 דקות בקבוצת המשתתפים בשנה שלפני יישום הפרוצדורה, זאת בהשוואה ל-435 דקות בקבוצת המשתתפים בשנה שלאחר ביצוע חסימה עצבית בהנחיית אולטרה-סאונד.

החוקרים ממשיכים לבחון את תופעות הלוואי על-רקע הטיפול התרופתי, כמו גם את מדדי הכאב וההקלה על העומס המוטל על הצוותים הרפואיים. הם מקווים כי טכניקה זו תסייע בשיפור איזון הכאב, בעיקר בילדים.

American Academy of Pediatrics (AAP) 2011 National Conference and Exhibition

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך