חשיפה לאלרגנים בגיל מאוחר מלווה בסיכון מוגבר לאלרגיה למזון (Allergy)

ממחקר אפידמיולוגי של ילדים בגילאי חודשיים עד 5.5 שנים עולה כי חשיפה מאוחרת לאלרגנים מג’וריים במזון מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות אלרגיות למזון, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Allergy.

במסגרת מחקר ELFE הצרפתי נערך מעקב אחר ילדים מלידה עד בגרות במטרה להבין טוב יותר את הגורמים מהתקופה העוברית ועד גיל ההתבגרות המשפיעים על ההתפתחות, מצב בריאותי, כישורים חברתיים והצלחה בלימודים. על-בסיס נתונים אלו בחנו החוקרים את הקשר בין דפוסי הזנה ובין הסיכון להתפתחות אלרגיות בילדים בצרפת.

במחקר הנוכחי התמקדו ב-6,662 ילדים ללא סימנים לתגובה אלרגית לפני גיל חודשיים. נתונים אודות דפוסי ההזנה נאספו כל חודש מגיל 3 חודשים ועד גיל 10 חודשים. החוקרים חישבו את גיל החשיפה למאכלים וקבעו מדד מגוון תזונתי בגיל 8 חודשים ו-10 חודשים. עוד נקבע מספר המזונות האלרגניים ביותר (מבין ביצים, דגים, חיטה ומוצרי חלב) להם לא נחשפו הילדים בגילאי 8 ו-10 חודשים. מחלות אלרגיות (אלרגיה למזון, אקזמה, אסתמה ונזלת אלרגית/דלקת לחמית אלרגית) דווחו ע”י ההורים בגילאי חודשיים ושוב בגילאי שנה, שנתיים, 3.5 ו-5.5 שנים.

בתחילה, החוקרים קבעו כי רק 62% מהילדים החלו בחשיפה למאכלים בחלון הזמנים המומלץ, שהוא בין גילאי 4 חודשים ועד 6 חודשים. לאחר מכן, הם בחנו את הקשר בין חשיפה מאוחרת למכלים אלרגניים ביותר ובין הסיכון לאלרגיה למזון. מהנתונים עלה כי אחד מכל עשרה ילדים לא נחשפו לשני אלרגנים מג’וריים עד גיל 10 חודשים. כעת, בילדים אלו תועד סיכון גבוה כפליים לאלרגיה למזון לפני גיל 5.5 שנים, בהשוואה לילדים בהם החשיפה לאלרגנים המג’וריים הושלמה לפני גיל עשרה חודשים.

ממצאים אלו מדגישים את החשיבות של חשיפה במועד למאכלים אלרגניים למניעת הופעת מחלות אלרגיות בילדות. הנתונים תומכים בהמלצות החדשות בצרפת התומכות בחשיפה במועד למאכלים אלרגניים.

Allergy, July 26, 2023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה