ניתוח בריאטרי אינו משפר את המצב הנפשי במתבגרים (The Lancet Child & Adolescent Health)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The Lancet Child & Adolescent Health עולה כי במתבגרים עם השמנת-יתר לאחר ניתוח בריאטרי קיים צורך מתמשך בטיפול לשיפור בריאות הנפש וקיים סיכון מוגבר להפרעות שימוש באלכוהול לאחר ההתערבות.

החוקרים בחנו את ההשפעות ארוכות הטווח של ניתוח בריאטרי על הבריאות הנפשית של 1,554 מתבגרים (75% נשים) עם השמנה חמורה שעברו ניתוח בריאטרי בשבדיה בין 2007 ועד 2017.

בעת הניתוח, הגיל הממוצע של המשתתפים במחקר עמד על 19 שנים ומדד מסת הגוף הממוצע עמד על 43.7 ק”ג למטר בריבוע. קבוצת ביקורת מהאוכלוסייה הכללית כללה 15,540 מתבגרים שהותאמו ביחס 1:10 לכל מתבגר בקבוצת הניתוח לפי מין, גיל ומדינת מגורים.

מידע אודות פניה לשירותים פסיכיאטריים וניפוקי מרשמים לטיפול פסיכיאטרי במהלך חמש שנים לפני הניתוח ועשר השנים הראשונות לאחר הניתוח נאסף ממרשמים ארציים. מספר הביקורים בשל פגיעה עצמית והפרעת שימוש בחומרים ומספר המרשמים שנופקו לטיפול בתרופה פסיכיאטרית, נוגדי-דיכאון ונוגדי-חרדה היו התוצאים העיקריים של המחקר.

מהנתונים במהלך חמש השנים לפני הניתוח עלה כי שיעורי הימצאות ביקורים פסיכיאטריים (הבדל של 3.7%) ושימוש בתרופות פסיכיאטריות (הבדל של 6.2%) היו גבוהים יותר בקבוצת הניתוח לעומת קבוצת הביקורת.

המגמות לפני הניתוח המשיכו וגדלו לאחר הניתוח, כאשר ההבדלים בביקורים פסיכיאטריים (הבדל של כ-12%) ושימוש בתרופות פסיכיאטריות (הבדל של 20.4%) בין הקבוצות הגיעו לשיא לאחר 9 שנים ו-10 שנים מהניתוח, בהתאמה.

שכיחות נמוכה של ביקורים רפואיים בשל הפרעת שימוש בחומרים בשתי הקבוצות גדלה לכ-5% במתבגרים בקבוצת הניתוח לאחר עשר שנים, זאת בעיקר בשל שימוש באלכוהול, בהשוואה לכ-1% מהמתבגרים בקבוצת הביקורת (הבדל של 4.3%).

החוקרים מסכמים וכותבים כי יש להסביר למתבגרים על הסיכון המוגבר להפרעת שימוש באלכוהול וכי ייתכן ויידרשו להמשך טיפול נפשי לאחר הניתוח.

The Lancet Child & Adolescent Health, Feb 2024

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • הפרעות פסיכיאטרית אינן משפיעות על היעילות של Eptinezumab לטיפול במיגרנה כרונית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    הפרעות פסיכיאטרית אינן משפיעות על היעילות של Eptinezumab לטיפול במיגרנה כרונית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    נוכחות הפרעות פסיכיאטרית לא השפיעה על התועלת של Eptinezumab (ואייפטי) בחולים הסובלים ממיגרנה כרונית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology. החוקרים מסבירים כי מטרת המחקר הייתה לבחון אם הפרעות פסיכיאטריות עשויות להשפיע על התועלת של Eptinezumab כנגד מיגרנה כרונית. לצורך כך, הם השלימו את מחקר REVIEW […]

  • מכשירים נישאים מסייעים באיסוף נתוני שינה לזיהוי הסיכון לדחק (PLOS Digital Health)

    מכשירים נישאים מסייעים באיסוף נתוני שינה לזיהוי הסיכון לדחק (PLOS Digital Health)

    ירידה במשך זמן שינה כולל ועליה בקצב לב במנוחה, שונות קצב לב וקצב נשימה לילי ממוצע כפי שנקבע באמצעות חיישנים הנישאים במהלך השינה מצויים בקורלציה עם דיווח עצמי על רמות דחק בסטודנטים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLOS Digital Health. מדגם המחקר כלל 525 תלמידי מכללה בשנה הראשונה (גילאי 18-24 שנים) אשר […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Alzheimer’s Disease עולה כי מתן Sildenafil (ויאגרה) המשמשת לטיפול בהפרעות זקפה עשויה לסייע בהגנה מפני מחלת אלצהיימר. החוקרים השלימו ניתוח נתוני עולם-אמיתי ממאגר MarketScan Medicare Supplemental Database (שנים 2012-2017) ומאגר Clinformatics (שנים 2007-2020) וניתוח מותאם עם תקנון למגדר, גיל, גזע ומחלות רקע. הם זיהו את כל החולים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה