מחלת עין יבשה מדווחת בשכיחות גבוהה בחולי גלאוקומה המטופלים בטיפות עיניים היפוטוניות, כאשר למעלה ממחצית מהחולים דיווחו על סימנים סובייקטיביים של עין יבשה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Open Journal of Ophthalmology.
מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי הימצאות תסמונת עין יבשה בחולי גלאוקומה תחת טיפות עיניים היפוטוניות. מחקר החתך כלל 73 חולים עם גלאוקומה (146 עיניים) בגילאי 15 שנים ומעלה (גיל ממוצע של 47.2 שנים, 45% נשים) מבית החולים Garoua Regional Hospital. המשתתפים טופלו בטיפות עיניים במשך לפחות שלושה חודשים, אשר השלימו את שאלון OSDI (או Ocular Surface Disease Index) ועברו הערכה עינית מלאה, כולל זמן פירוק דמעות.
מהנתונים עולה כי 56.1% מהחולים דיווחו על סימנים סובייקטיביים של עין יבשה וב-47.9% תועדה הפרעה בתפקוד בלוטת מייבומיאן.
משך הטיפול הממוצע בטיפות עיניים עמד על 2.9 שנים (טווח, 1-13 שנים), כאשר מרבית החולים (83.5%) טופלו במשך למעלה משנה ולמעלה ממחציתן (55.7%) הקפידו על הטיפול. משך הטיפול היה גורם משמעותי שנקשר עם עין יבשה (p<0.05).
על-פי מדד OSDI, שכיחות עין יבשה עמדה על 69.8%, כאשר תוצאות זמן פירוק דמעות העידו על עין יבשה ב-83.7% מהעיניים הימניות ו-79.4% מהעיניים השמאליות.
לנוכח ממצאי המחקר, החוקרים ממליצים כי חולי גלאוקומה ישלימו הערכת משטח עיני לפני התחלת טיפול בטיפות עיניים כנגד גלאוקומה ולהעדיף שימוש בטיפות עיניים ללא חומרים משמרים במידה רבה ככל האפשר.
Open J Ophthalmol, Sep 2024
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!