ADHD

דכאון וחרדה במהלך ההיריון ואחריו מעלים הסיכון להופעת הפרעות התנהגות בצאצאים עד גיל ההתבגרות/מאמרו של ד”ר שלומי ענתבי ב”הארץ”

במאמר שמתפרסם היום באתר “הארץ” מציג ד”ר שלומי ענתבי (כיהן כמנהל בפועל של בית חולים קפלן, מנהל בית חולים העמק, מנהל בית חולים מאיר, נשיא מד”א בישראל, יו”ר האיגוד הארצי לבריאות הציבור ופרופסור אורח באוניברסיטת ג’ונס הופקינס בולטימור בארה”ב. כיום מומחה להפרעת קשב) מחקר מה-NIH לפיו נמצא קשר בין בין מצבה הנפשי של האם בעת ההיריון ולאחריו, לבין התפתחות הפרעות התנהגותיות אצל הילד שלה בבגרותו. למצבי חרדה או דכאון במהלך ההיריון ואחריו היה קשר לסיכון מוגבר להפרעות בתהנהגות בקרב היילודים בעת התבגרותם (עד גיל 12). ענתבי מדגיש שהפרעות חרדה ודכאון אינן גנטיות בדרך כלל. 

המחקר מצא גם קשר בין עישון במהלך ההיריון להפרעות התנהגות ביילודים, אם כי ההשערה היא שמה שהשפיע יותר הוא מצבה הנפשי של האם ולאוו דווקא העישון עצמו. על בסיס ממצאים אלה ממליץ ענתבי :   “מערכת הבריאות בארץ יכולה להפיק לקחים ממחקר זה, ולאמץ תוכנית דומות של ביקורי בית של אחיות בבתי האימהות, בייחוד אצל משפחות משכבות סוציו?אקונומיות נמוכות. בארץ, הדרכת נשים בהיריון וביקורי בית אצל נשים שילדו, נעשתה במשך שנים רבות בהצלחה מרובה במסגרות תחנות טיפות חלב לאם ולילד. מאחר שרובן נסגרו בהחלטת המדינה, נותר חלל בנושא של הדרכה לאם ותינוקה. ”

למאמר ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה