ADHD

עדויות חדשות תומכות בגורמים גנטיים בבסיס התפתחות ADHD (מתוך הכנס השנתי ה-63 מטעם AACAP)

מסלול מעבר אותות גלוטמאט עשוי לשחק תפקיד חשוב במקרים של הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD או Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder), כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי ה-63 מטעם ה-AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

המחקר נועד לקבוע את תדירות מוטאציות גנטיות בגנים ספציפיים גנים ברשת GRM (Glutamate Receptor Metabotropic).

מדגם המחקר כלל 1,013 ילדים ומתבגרים בגילאי 6-17 שנים, שגויסו מ-23 אתרים ברחבי ארצות הברית. כל המשתתפים אובחנו עם ADHD או ענו על קריטריוני ה-DSM-5 ל-ADHD בעת ביקור הסקר. דגימות רוק נלקחו ונשלחו להערכת גנוטיפ.

מניתוח הנתונים עלה כי 22% מהנבדקים במחקר נשאו מוטאצייה בגני מעבר אותות גלוטמאט במוח; השכיחות הייתה גבוהה יותר ב-25% בילדים בגילאי 6-12 שנים.

ממצאי המחקר מעידים כי למעלה מ-20% מהילדים והמתבגרים עם ADHD נושאים מוטאציות אלו. תוצאות אלו מעידות כי ADHD הינה ככל הנראה תוצאה של שינויים גנטיים ולא נובעת מצורות הורות או גורמים סביבתיים מסוימים.

החוקרים שמחו מאוד על התוצאות, כאשר לדבריהם, שינויים גנטיים אלו זוהו בלמעלה מ-20% מהמדגם, ממצאים התומכים בכך שמדובר במסלול חשוב מאוד בהפרעה הנפוצה. בשלב זה הם עובדים על אגוניסט לגלוטמאט, כאמצעי טיפול אפשרי בעתיד המכוון למסלול זה.

מתוך הכנס השנתי ה-63 מטעם AACAP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה