ADHD

הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות מלווה בשכיחות גבוהה של קומה נמוכה בילדות מוקדמת (מתוך כנס ה-Pediatric Academic Societies.)

בילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder, או ADHD) סיכויים גבוהים יותר לקומה נמוכה לפני כיתה ד’, בפרט במידה והם תחת טיפול תרופתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך כנס ה-Pediatric Academic Societies.

לצורך המחקר הנוכחי החוקרים התבססו על נתוני Early Childhood Longitudinal Study-Kindergarten Cohort, בו נבחנו רישומי הגדילה של ילדים בכיתה ב’ וילדים בכיתה ד’, להערכת שינויים בגובה מתוקן למדד סטיות התקן (Height-for-age z score או HAZ) וממוצע סטיות של מדד מסת הגוף (BMI Z score). החוקרים השלימו ראיונות טלפוניים עם ההורים בכדי לקבוע אם הילדים אובחנו עם ADHD, ובמידה והשיבו בחיוב, נשאלו אם נטל טיפול תרופתי להפרעה זו.

מבין 7,603 ילדים שנכללו במחקר, 3% אובחנו עם ADHD בגן, 3.7% אובחנו בכיתה ב’ ו-4.2% אובחנו בכיתה ד’. עד לכיתה ד’, 77% מהילדים נטלו טיפול תרופתי להפרעת הקשב, ריכוז והיפראקטיביות, כמו גם 79% מהילדים בכיתה ב’ ו-12% מאלו בגן.

החוקרים מדווחים כי בילדים מהגן ועד לכיתה ד’, אבחנה של ADHD לוותה בסיכוי גבוה כמעט פי ארבע לקומה נמוכה (גובה מתחת לאחוזון השלישי), בהשוואה לילדים ללא הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (יחס סיכויים של 3.88, p<0.01) לאחר תקנון למין, השכלת הורים ורמת הכנסה משפחתית.

בהשוואה לילדים ללא ADHD, באלו עם הפרעה זו תועדו מדדי HAZ נמוכים יותר משמעותית מהגן ועד לכיתה ד’ (הבדל של 0.26, p<0.01) ומדדי BMIZ נמוכים יותר במהלך אותה תקופה (p<0.01).

בקרב 699 הילדים עם ADHD במחקר, החוקרים מצאו כי טיפול ממושך יותר בתרופות ל-ADHD לווה גם כן במדדים נמוכים יותר של HAZ (p<0.0001) ושל BMIZ (p<0.0001), בהשוואה לילדים שלא נטלו טיפול תרופתי להפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות.

החוקרים מציינים כי ההבדל במדדי HAZ בין ילדים עם ובלי ADHD הקביל להבדל של כ-15 סנטימטרים בגובה, בעוד שההבדל במדדי BMIZ הקביל להבדל של כ-11 נקודות אחוז.

לסיום, ילדים שאובחנו עם ADHD בגן גדלו בקצב איטי יותר מהגן ועד לכיתה ד’, בהשוואה לילדים עם אבחנה בגיל מבוגר יותר, עם מדדי HAZ נמוכים יותר (p<0.05) ועליה קטנה יותר במדד מסת הגוף (p<0.05).

לאור ההשפעה השלילית של הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות והטיפול בהפרעה זו על הגדילה, החוקרים טוענים כי יש להבטיח הדרכה נכונה של ההורים בכל הנוגע לסיכון להפרעות גדילה בילדים עם ADHD, עם ובלי טיפול תרופתי להפרעה זו.

מתוך כנס ה-Pediatric Academic Societies.

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Valproate במינון גבוה מלווה בעליה משמעותית במשקל הגוף (J Clin Psychiatry)

    טיפול ב-Valproate במינון גבוה מלווה בעליה משמעותית במשקל הגוף (J Clin Psychiatry)

    מתן טיפול ב- Valproate (ואלפרואט) במינון גבוה מלווה בעליה במשקל בחולים עם הפרעות פסיכיאטריות, כאשר העלייה הגדולה ביותר במשקל דווחה בקרב אלו שנטלו מינון יומי של 1,300 מ”ג ומעלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Psychiatry. החוקרים בחנו את הנתונים לאורך שנה אחת משני מחקרים אורכיים שנערכו בין השנים 2007 ו-2022. […]

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • תוצאות מבטיחות לגרייה מגנטית מוחית חוזרת להאטה פסיכומוטורית בחולים עם סכיזופרניה (JAMA Psychiatry)

    תוצאות מבטיחות לגרייה מגנטית מוחית חוזרת להאטה פסיכומוטורית בחולים עם סכיזופרניה (JAMA Psychiatry)

    טיפול בגרייה מגנטית מוחית חוזרת (Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation, או rTMS) של אזור ה-SMA (או Supplementary Motor Area) מלווה בשיפור משמעותי בהאטה פסיכומוטורית בפסיכוזה, מצב עבורו אין כיום טיפול זמין, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. מחקר כפל-סמיות, אקראי, כלל 88 מבוגרים (גיל ממוצע של 36 שנים) עם הפרעות מהספקטרום של סכיזופרניה […]

  • השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ACTRIMS עולה קשר הדוק בין השמנה ובין החמרת מוגבלות, התקדמות מחלה וירידה באיכות החיים של מבוגרים עם טרשת נפוצה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה נקשרה עם הסיכון להתפתחות טרשת נפוצה. עם זאת, אין מידע רב אודות הקשר בין השמנה ובין הסיכון להתקדמות מחלה. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעה […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה