ALS & degenerative disease

לקראת פתיחת המשק ונתב”ג בשבוע הבא אמ”ן מזהיר : היקף התחלואה גבוה ונמצא על סף התפשטות מחודשת

החשש הגדול במשרד הבריאות לקראת פתיחת המשק ומערכת החינוך בשבוע הבא, הוא פתיחת נתב”ג במתווה המוצע העלול להוביל ליבוא ווריאנטים חדשים חסינים לחיסונים.

ע”פ הדו”ח היומי של אמ”ן  להלן סיכום הממצאים היומי :


  • היקף התחלואה גבוה ונמצא על סף התפשטות מחודשת – מספר החולים הקשים נותר גבוה יחסית – יותר מ-700 בממוצע שבועי ומקדם ההדבקה נמצא בעלייה בשבועות האחרונים ונושק ל1 למעלה משבוע, סימן לחידוש העליה בתחלואה. גם שיעור החיוביים הארצי (מעל 5% בממוצע שבועי) ממשיך להיות גבוה יחסית, סימן להיקף הדבקה נרחב באוכלוסיה. העלייה במקדם ההדבקה קשורה כנראה בהסרת המגבלות ובתרומת הוריאנט הבריטי, שהפך זה מכבר לדומיננטי בישראל; זן זה מדבק בהרבה ביחס לזנים קודמים ומגדיל משמעותית את הסיכון לתחלואה קשה ולאשפוז.

  • יעילות החיסונים בהגנה מול הזנים החדשים ובמניעת הדבקה – החיסונים הם הכלי היעיל ביותר להפחתת תחלואה קשה, גם מול הזנים החדשים שזוהו בארץ. התחסנות צפויה למנוע את מחלת הקורונה ובתוך כך גם נזקים ארוכי טווח שלה (אשר נצפו אצל 1 מכל 10 חולים). מסמך חדש מציג ניתוח שבוצע בישראל, שלפיו חיסון פייזר מוריד את הסיכון להידבק בנגיף פי 5 עד פי 10 החל משבוע לאחר המנה השנייה; לפיכך, מי שמתחסן מגן לא רק על עצמו אלא גם על סביבתו ובפרט על היקרים לו.

  • סיכון להדבקה חוזרת – מסתמן שמחלימים מצויים בסיכון להדבקה חוזרת מהווריאנט הדרום אפריקאי שנמצא בישראל, וייתכן למול זנים נוספים הדומים לו. מומלץ לחסנם בהקדם (ראו מסמך חדש).

  • השלמת חיסון אוכלוסייה מבוגרת (בני 50 ומעלה) – נותרו כ-12% מאוכלוסיית בני ה-50 ומעלה (לאחר ניכוי המחלימים) שהם יותר מ-300 אלף איש, אשר טרם חוסנו בחיסון ראשון ונמצאים בסיכון מוגבר לתחלואה קשה.

  •  בעולם – בניו יורק זוהה זן חדש של הנגיף, שהתפשט בה במהירות לאחרונה ואשר נושא מוטציה שקושרה להדבקה חוזרת של מחלימים , בנוסף, מזוהה בעולם זן חדש (525.1.B)שהתפשט במהירות בכ-20 מדינות ונושא מגוון מוטציות, כולל כאלו הדומות למוטציות הקיימות בזן הדרום-אפריקני. לאחרונה התגלו בארץ מספר מקרים של הזן מניו-יורק ושל הזן 525.1.B ,שמקורם בחו?ל. עם פתיחת השמיים לקראת הבחירות, קיים סיכון שזני קורונה נוספים יגיעו לישראל, ואנו ממליצים להקפיד על בדיקת הנכנסים ובידודם.

  •   שיפור ההתמגנות מול הזנים החדשים – עדויות בעולם מוכיחות כי וריאנטים מסוימים ובפרט הזן הבריטי אחראיים להדבקה נרחבת יותר, ייתכן לאור עומס נגיפי גבוה יותר. לאחר שהתעורר חשש כי וריאנט זה (וייתכן שגם נוספים) עלול להעלות גם את סכנת ההידבקות דרך האוויר באירוסולים, הודקו הנחיות עטיית המסכות, לצד צעדים נוספים שננקטו להגברת הריחוק הפיזי והפחתת ההדבקה

בתרשימים הבאים מוצגים עיקרי המגמות :

עלייה במקדם ה-R לכיוון 1.0 כשבמגזר הערבי הוא בסביבות 1.2

ירידה מתונה בשיעור הבדיקות החיוביות

מצבת החולים הקשים : ירידה איטית ויציבות בימים האחרונים

חולים קשים חדשים:  יציבות עם עלייה בשלושת הימים האחרונים

התפלגות גיל החולים הקשים החדשים: ירידה בשיעור גילאי  60+ , עלייה בגילאי 40-60

התחסנות לפי קבוצות גיל (אמש חוסנו למעלה מ-100,000 איש)

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה