חדשות

הצלחה להדפסת תרכובת שומן בקר מתורבת (הודעת מיט-טק)

29/11/2020

הודעת מיט-טק

 

הדפיסה תאי שומן מבקר וחומר מקשר, אשר גודלו ופותחו מתאי גזע במעבדות החברה

 

 

מיט-טק, חברה בינלאומית לייצור מוצרי בשר מתורבת למאכל המפתחת את הדור הבא של מוצרי מזון מבוססי טכנולוגיית הדפסה דיגיטלית תלת ממדית, מדווחת כי הצליחה לראשונה להדפיס תרכובת שומן בקר מתורבת. החברה מעדכנת כי הדפיסה בהצלחה תאי שומן מבקר וחומר מקשר ותומך, אשר גודלו ופותחו מתאי גזע במעבדות החברה. הדפסת שומן הבקר והחומר המקשר יצרה תרכובת שומן אשר הגיעה לגובה של כ-10 מ"מ ומיועדת למאכל. הדפסה לגובה מהווה התקדמות לעומת אבן הדרך הקודמת אותה השיגה החברה, אשר כללה ניסוי בו הודפסה רקמת בשר בעובי של כ-1 מ"מ.

 

הצלחה זו מצטרפת להשלמת ניסוי מוצלח במיון תאי גזע לתאי שומן בקר וכן להצלחה בהדפסת רקמה אחידה ודקה של בשר המופק מתאי גזע. כחלק מתוכנית הפיתוח ליצירת תהליך תעשייתי לגידול ובניית רקמות בשר בהדפסה תלת-ממדית ללא שחיטת בעלי חיים, החברה פיתחה מספר תרכובות המיועדות להדפסה אשר כללו חומר מקשר אכיל, המסייע ביצירת מבנה דיגיטלי מדויק וקישור התאים המודפסים, וכן תאי שומן בקר אמיתיים אשר פותחו, גודלו ומוינו מתאי גזע אשר החברה הפיקה.

 

במסגרת ניסוי זה הודפסה תרכובת אכילה, המכילה את תאי שומן הבקר במבנה של קובייה בנפח של 10 מ"מ מעוקב. ההדפסה בוצעה ע"י מדפסת דיגיטלית, תלת-ממדית אותה החברה פיתחה. ניסוי מוצלח זה מהווה התקדמות נוספת לקראת פיתוח הטכנולוגיה להדפסת רקמת בשר נקי, אשר יכלול רכיבים נוספים, כגון שריר לדוגמא, על מנת ליצור רקמת בשר אמיתית הנוצרת בעזרת טכנולוגיית תהליך הגידול, ההדפסה והייצור שהחברה מפתחת, ללא שחיטה, פגיעה וגידול בעלי חיים.

 

 

אודות מיט-טק:

מיט-טק מפתחת תהליך הדפסה ביולוגי ייחודי וראשון מסוגו המיועד ליצירת רקמות מרכיבי בשר חי למאכל. מיט-טק מפתחת שיטות, תהליכים ומכונות לגידול, ריבוי, ייצור, והדפסה של בשר חי. החברה הינה הראשונה בעולם שביצעה הדפסה דיגיטלית תלת ממדית של דיו ביולוגי, למטרות מאכל, אשר גרמה להתחברות רקמה חיה הבנויה ממספר תאים שונים אשר הופקו מפרה. לחברה טכנולוגיה, ידע וניסיון ביישום פרקטיקות של הנדסת רקמות לייצור שומן ושריר לצריכת מזון וכן יכולות להדפסה ביולוגית תלת ממד יחד עם שילוב של תאים חיים, גורמי גדילה וחומרים ביולוגיים לייצור חלקים חיים המחקים את מאפייני הרקמה הטבעית.

באמצעות טכניקות מתקדמות מצליחה החברה לבצע ריבוי תאים לטובת ייצור מוצרי מזון ספציפיים. מיט-טק מכוונת לפיתוח תהליך תעשייתי המוכוון לייצור בקצבים מסחריים. לחברה פעילות מו"פ מתקדמת בהובלת פרופ' טל דביר מאוניברסיטת תל אביב, המומחה בהנדסת והדפסת רקמות חיות המפותחות מתאי גזע, ופרופ' שלמה מגדסי בעל התמחות בחומרי הדפסה מהמכון לכימיה יישומית באוניברסיטה העברית. החברה חותרת ליצירת תהליך כולל המשלים יצירה של בשר איכותי מודפס לאכילה.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2021 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני