Allergy other

טיפול אגרסיבי עדיף על טיפול סטנדרטי בחולים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים עמיד לטיפול (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ACC)

דפיברילטור

בחולים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, אשר היה עמיד לטיפול, טיפול בגישה פולשנית מאוד במקום טיפול סטנדרטי לווה בתוצאות טובות יותר, כך עולה מנתוני מחקר Prague OHCA שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Cardiology.

החוקרים הכשירו את צוותי רפואה דחופה להחייאה אינטנסיבית, כולל עיסויי חזה באיכות גבוהה. בפרוטוקול היפר-פולשני, המתאם קיבל הודעת טקסט מהמוקד כאשר הופסקו מאמצי החייאה בסיוע טלפוני. ההתראה והתקשורת בין צוותי רפואה דחופה בשטח, בית החולים והמוקד הם חשובים מאוד. בקבוצת הטיפול ההיפר-פולשני נעשה שימוש במעכבת RhinoChill לקירור תוך-אפי של החולים בדרכים לבית החולים, אך המערכת לא הייתה זמינה לאחר שנת 2016 ולכן הדבר בוצע רק ב-35-40 החולים הראשונים בקבוצה.

מדגם המחקר כלל מבוגרים בפראג עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים בין תחילת מרץ בשנת 2013 ועד 25 באוקטובר בשנת 2020. מבין 4,345 מקרים של דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, 264 חולים (6%) פיתחו דום לב בנוכחות עדים וזאת על-רקע סיבה לבבית, והם שרדו במקום, אך לא תועדה חזרה ספונטאנית של הדופק. מבין אלו, 256 חולים חולקו באקראי לטיפול היפר-פולשני (124 חולים) או טיפול סטנדרטי (132 חולים).

מאפייני החולים והאירוע הלבבי היו דומים בשתי הקבוצות. בממוצע, גיל החולים עמד על 58 שנים ו-83% מהם היו גברים. שני-שליש ממקרי דום לב אירעו במקום ציבורי (36%) או בבית (34%). דום הלב נבע מתסמונת כלילית חדה במחצית מהחולים וב-60% מהחולים תועד פרפור חדרים.

שיעורי החייאה ע”י עובר אורח ושיעורי החייאה בסיוע טלפוני היו גבוהים מאוד (99% ו-79%, התאמה). מרווח הזמן הממוצע מרגע הקריסה עד להקצאה האקראית עמד על 25 דקות.

בממוצע, החייאת לב ריאה בוצעה לאורך פרק זמן ארוך יותר בקבוצת הטיפול האינטנסיבי, בהשוואה לטיפול הסטנדרטי (58 דקות לעומת 46 דקות, P=0.037) ושיעור גבוה יותר של חולים בקבוצת הטיפול האינטנסיבי עברו החייאה במשך 45 דקות ומעלה (73% לעומת 55%, בהתאמה, p=0.01).

החוקרים מדווחים כי שיעורי החלמה נוירולוגית לאחר 30 ימים היו גבוהים יותר בקרב חולים בזרוע הטיפול האינטנסיבי בהשוואה לאלו בזרוע הטיפול הסטנדרטי (31% לעומת 18%, p=0.02), אך לא תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בשיעור החולים עם התאוששות לבבית לאחר 30 ימים.

מהנתונים עולה כי חולים בזרוע הטיפול האינטנסיבי טופלו לעיתים קרובות יותר במכשיר עיסויי חזה מכאני והועברו מיד למעבדת צנתורים, שם חוברו למכונת ECMO במידת הצורך.

בתת-קבוצה של חולים שעברו החייאה במשך 45 דקות ומעלה, שיעורי ההישרדות עם תפקוד נוירולוגי טוב לאחר 6 חודשים היו גבוהים יותר בזרוע הטיפול האינטנסיבי (20 חולים לעומת 6 חולים, p=0.018). החוקרים מציינים כי 4 מבין 6 החולים הללו בזרוע הטיפול הסטנדרטי חצו מזרוע הטיפול האינטנסיבי.

מהממצאים עולה כי טיפול יעיל מאוד טרם ההגעה לבית חולים, אחוזים גבוהים של מאמצי החייאה ע”י עוברי אורח, החייאה בהנחיה טלפונית ושיתוף פעולה הדוק עם מרכז מנוסה לטיפול במקרי דום לב, תורמים לשיפור התוצאות לאחר דום לב.

המחקר מעיד כי פרוטוקול היפר-פולשני הוביל לשיפור התוצאות בהשוואה לגישת טיפול סטנדרטי.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ACC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    בחולים שבריריים עם אבחנה של אוטם לבבי מסוג NSTEMI (או Non-ST-Elevation Myocardial Infarction) גישה פולשנית ראשונית עשויה להיות מלווה בנזק מוקדם עם תועלת מאוחרת ובסופו של דבר בעלת השפעה ניטרלית על הישרדות החולים לאחר שלוש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מחקר MOSCA-FRAIL נערך ב-13 בתי חולים בספרד וכלל […]

  • מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולה כי מבחן מאמץ לב-ריאה עשוי לסייע בהערכת הדפוסים הייחודיים של ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין ATTR (או Amyloidosis Transthyretin), מחלה רב-מערכתית, מסכנת-חיים, הנובעת משקיעת סיבי עמילואיד טרנסתירטין. מבחן מאמץ לב-ריאה הינו מדד הזהב להערכת מנגנונים בבסיס אי-סבילות למאמצים בחולי אי-ספיקת לב ומדדים ממבחן זה עשויים לשמש […]

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה