Allergy other

הפרעות נשימה בשינה מלוות בסיכון מוגבר לקדם-רעלת היריון (Am J Obstet Gynecol)

בנשים עם היריון בסיכון גבוה החוות הפרעות נשימה בשינה קיים סיכון מוגבר לקדם-רעלת היריון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפרעה בתפקוד כלי דם מהווה מרכיב מרכזי בשינויים הפתולוגיים המקדימים הופעת קדם רעלת היריון. בהתאם, מחקרים קודמים מצאו כי נוקשות עורקית, מדד משולב של בראות כלי דם וסמן וסקולארי חשוב, עולה לאורך היריון בנשים אשר יפתחו בסופו של דבר קדם-רעלת היריון ובעת האבחנה של קדם רעלת היריון. למרות שמחקרים קודמים קשרו בין הפרעות נשימה בשינה בהיריון ובין סיכון מוגבר לקדם רעלת היריון, אין נתונים אודות הקשר בין הפרעות נשימה בשינה ובין עליה בנוקשות עורקית בהיריון.

מחקר הפרוספקטיבי נועד לבחון את הנוקשות העורקית בנשים הרות עם וללא הפרעות נשימה בשינה ולקבוע את האינטראקציה בין נוקשות עורקית, הפרעות נשימה בשינה והסיכון לקדם רעלת היריון.

מדגם המחקר כלל 181 נשים עם היריון בסיכון גבוה, כולן גויסו למחקר לאחר 10-13 שבועות היריון השלימו את שאלוני Epworth Sleepiness Scale, Pittsburgh Sleep Quality Index ו-Restless Leg Syndrome Questionnaire .

מבין כלל הנשים במחקר, 41 (23%) אובחנו עם הפרעות נשימה בשינה ובהן תועדה מהירות גל דופק גבוהה יותר בעורק התרדמה לאורך ההיריון, ללא תלות בלחץ הדם או משקל הגוף (p=0.042). החוקרים מדווחים כי הבדלים שזוהו במדדים וסקולאריים אחרים לא נותרו לאחר תקנון לערפלנים.

ישנוניות מופרזת במהלך היום, כפי שנקבע לפי מדד Epworth Sleepiness Score של מעל 10 נקודות, נקשרה עם עליה במהירות גל דופק בעורק התרדמה רק בנשים עם הפרעות נשימה בשינה.

הפרעות נשימה בשינה בטרימסטר הראשון או השני להיריון לוו בסיכון גבוה יותר מפי שלוש (יחס סיכויים של 3.4, רווח בר-סמך 95% של 0.9-12.9) לקדם-רעלת היריון, סיכון שהיה גבוה כמעט פי שש (יחס סיכויים של 5.7, רווח בר-סמך 95% של 1.1-26.0) בנשים עם הפרעות נשימה בשינה וישנוניות-יתר, בעוד שהפרעות נשימה בשינה בטרימסטר השלישי לוו בעליה של פי שמונה (יחס סיכויים של 8.2, רווח בר-סמך 95% של 1.5-39.5) לקדם-רעלת היריון.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בנשים עם היריון בסיכון גבוה והפרעות נשימה בשינה עד אמצע ההיריון תועדה נוקשות עורקית גדולה יותר לאורך ההיריון, בהשוואה לנשים ללא הפרעות נשימה אלו. הפרעות נשימה בשינה בכל נקודת זמן במהלך ההיריון לוו גם בסיכון מוגבר לקדם-רעלת היריון.

Am J Obstet Gynecol 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה