Anaemia

התועלת של עירוי תוך-ורידי של ברזל בחולי אי-ספיקת לב (מתוך כנס ה-AHA)

בחולים עם אי-ספיקת לב ואבחנה של חסר ברזל, מתן תוך-ורידי של Ferric Carboxymaltose (FCM, פרינגק’ט) למילוי מאגרי ברזל הובילה להפחתת הפניות לבתי חולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס מטעם ה-American Heart Association.

צפו כאן בהרצאתו של פרופ’ אנדריי קרן המציג ומנתח את ממצאי המחקר ואופן השימוש במחשבון להערכת חסר ברזל

מחקר Affirm-AHF כלל 1,108 חולים (גיל ממוצע של 71 שנים, 56% גברים) מ-15 מדינות אשר שוחררו מאשפוז בשל אי-ספיקת לב חדה ואובחנו עם חסר ברזל במהלך האשפוז. לאחר התייצבות מצבם הלבבי, החולים קיבלו טיפול תוך-ורידי ב-FCM, עם מינון שניתן בהתאם לחומרת חסר הברזל, או עירוי פלסבו.

מהנתונים עולה כי בקרב חולים שטופלו ב-FCM תועדה ירידה יחסית של 21% בסיכון לתוצא המשולב שכלל אשפוזים ותמותה קרדיווסקולארית, בהשוואה לחולים בקבוצת הפלסבו (p=0.059). הממצאים הללו נבעו בעיקר מירידה באשפוזים, עם ירידה מובהקת סטטיסטית של 26% בסיכון. התועלת הנ”ל תועדה כבר לאחר זריקה אחת או שתיים ב-80% מהחולים בקבוצת הטיפול בברזל.

החוקרים מציינים כי הטיפול ב-FCM היה בטוח ונסבל היטב.

מחקר Affirm-AHF התמקד באחת האוכלוסיות בסיכון הגבוה ביותר של חולים עם אי-ספיקת לב. חולים עם אי-ספיקת לב וחסר ברזל נוטים להיות מבוגרים יותר, עם יותר מחלות רקע, הם נותרים באשפוז למשך תקופה ארוכה יותר ולעיתים קרובות יותר שבים לאשפוז עקב סיבוכי אי-ספיקת לב. מתן FCM לחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה של חדר שמאל של עד 50%, לאחר התייצבות אי-ספיקת לב חדה, הפחית את הסיכון לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב. עם זאת, הטיפול ב-FCM לא השפיע על שיעורי התמותה.

מתוך כנס ה-AHA

לידיעה ב-MedPage Today

הערת מערכת:
אתם מוזמנים לסמינר עם פרופ’ אנדריי קרן שבה הציג השימוש בפרינג’קט בחולי אי ספיקת לב.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה