Anaemia

מחקר ישראלי: טיפול תוך-ורידי ב-Sodium Ferric Gluconate Complex (בניגוד לפרינג’קט) אינו משפיע על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולים עם אי-ספיקת לב וחסר ברזל (Pharmacology and Therapeutics)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Cardiovascular Pharmacology and Therapeutics מדווחים חוקרים ישראלים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים בסיכון גבוה המאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב ומטופלים ב- Sodium Ferric Gluconate Complex(SFGC) דרך הוריד תועד שיעור אשפוזים חוזרים דומה לשיעור שתואר בחולים שלא קיבלו תוספי ברזל.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם אי-ספיקת לב וחסר יוד תוארו בעבר תוצאות גרועות יותר. הטיפול התוך-ורידי ב-Ferric Carboxymaltose הוכח כטיפול המפחית אשפוזים חוזרים בשל אי-ספיקת לב ומשפר יכולת תפקודית ותסמינים באלו עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל. עם זאת, טיפול תוך-ורידי ב-Ferric Carboxymaltose הוא יקר משמעותית מהטיפול ב-SFGC, כך שזמינותו מוגבלת יותר לחולים עם אי-ספיקת לב רחבי העולם.

החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי להשוואת חולים שאושפזו בין ינואר 2013 ועד דצמבר 2018 בשל החמרת אי-ספיקת לב וקיבלון טיפול עם או ללא SFGC דרך הוריד, זאת בשילוב עם טיפול תרופתי סטנדרטי.

במהלך תקופת המחקר, ב-1,863 חולים הייתה עדות מעבדתית לחסר ברזל (אבסולוטי או פונקציונאלי) והם ענו על קריטריוני המחקר. 122 מהחולים הללו (14.5%) קיבלו טיפול תוך-ורידי ב-SFGC במהלך האשפוז הראשוני. בקרב חולים שקיבלו טיפול תוך-ורידי בברזל תועדה שכיחות גבוהה יותר של מחלת לב איסכמית, פרפור פרוזדורים ומחלת כליות כרונית.

שיעור האשפוזים החוזרים עקב החמרת אי-ספיקת לב היה דומה בין הקבוצות לאחר 30 ימים, 3 חודשים ושנה אחת.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים בסיכון גבוה המאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב ומטופלים ב-SFGC דרך הוריד תועד שיעור אשפוזים חוזרים בשל החמרת אי-ספיקת לב שהיה דומה לשיעור שתואר בקרב חולים שלא קיבלו תוספי ברזל. תוצאות מחקר אקראי ומבוקר צפויות לסייע בהבנה טובה יותר של התועלת האפשרית של הטיפול התוך-ורידי בברזל.

Journal of Cardiovascular Pharmacology and Therapeutics 2022

הערת המערכת: משמעות הממצאים היא שבעוד ששימוש ב Ferric Carboxymaltose(פרינג’קט) במטופלים אלה משיג תועלת מבחינת הפחתת הסיכון לאשפוזים ואירועים על רקע אי ספיקת לב, הרי שטיפול ב- SFGC כתחליף זול יותר, אינו משיג אפקט זה.

כפועל יוצא, מתקבל שגם מבחינה כלכלית/רפואית וזאת על בסיס מחקרים שבחנו זאת (ראו כאן) נמצא שהפחתת הסיכון לאשפוזים בשל אירועי אי ספיקת לב לאחר טיפול בפרינג’קט מובילה לחיסכון גדול יותר מאשר הפרשי העלות בין פרינג’קט ל- SFGC, ולכן יש לשימוש בפרינג’קט רציונל רפואי וכלכלי כאחד.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה