Angina pectoris/MI

ה-USPSTF מפרסם את ההנחיות הסופיות לנטילת אספירין למניעת תחלואה קרדיווסקולרית וסרטן קולורקטאלי (Annals of Internal Medicine )

אנשים בגיל 50-69 עם סיכון למחלה קרדיווסקולרית (CVD) של מעל 10% ל-10 השנים הבאות, ואשר אינם בסיכון מוגבר לדימומים צריכים לשקול בחיוב נטילת מינון נמוך של אספירין למניעת CVD , סרטן קולורקטאלי – כך עולה מההמלצות הסופיות של כוח המשימה המניעתי של ארה”ב (USPSTF) , אשר פורסמו היום ב-Annals of Internal Medicine .

אנשים השוקלים התחלת טיפול באספירין צריכים להיות עם תוחלת חיים של 10 שנים לפחות עם נכונות ליטול לאורך 10 שנים מינון נמוך יומי של אספירין. (מתחת ל-100 מ”ג ליום).  ההחלטה צריכה להיות אינדיבידואלית לאחר התייעצות עם רופא. נטילה יומית של אספירין יכולה לסייע במניעת התקפי לב, שבץ איסכמי, וסרטן , אך היא גם מעלה את הסיכון לתופעות לוואי רציניות, ובעיקר דימומים בקיבה ובמערכת העיכול ולשבץ מדמם.

החוקרים מצאו שבמסגרת הפרקטיקה הנוכחית, מבין אלו שמתאימים לטיפול באספירין ואשר נמצאים בסיכון מוגבר ל-CVD , כ-41% קיבלו המלצה מהרופא המטפל ליטול אספירין. מבין אלה שהומלץ להם ליטול אספירין ואשר היו מעל גיל 65 שיעור ההיענות להמלצה הוא 80% .

המחברים מציינים שחלק מהאוכלוסייה המבוגרת שמחליטה שמניעת אוטם שריר הלב או שבץ חשובה להם יותר מהסיכון לדימום במערכת העיכול, ולכן נוטים להחליט ליטול אספירין גם ברמות נמוכות יותר של סיכון ל-CVD מאשר אלה שמודאגים יותר מהדימומים.

כוח המשימה נקט בצעד הלא מקובל של התבססות על מודל סימולציה בכדי לנתח את התועלות והנזקים בהתבסס על גיל, מין וסיכון ל-CVD ושקלול התוצאות על בסיס שלושה סקירות שגם הן פורסמו בכתב העת, לפני השלמת ההמלצות.

המודל שהוכן מצא שמשטר של טיפול לאורך החיים של אספירין צפוי להפחית את התחלואה עבור מרבית הגברים והנשים שאינם בסיכון מוגבר לדימומים (כלומר, הסטוריה של כיבי קיבה, דימומים לאחרונה, שימוש בתרופות שמגבירות סיכון לדימום כמו נוגדי קרישה או נוגדי טסיות) , כשהתועלת הרבה ביותר היא כאשר המטופלים מתחילים ליטול את האספירין מוקדם, בין גיל 40-60 .

משטר טיפולי כזה צפוי גם להעלות את תוחלת החיים עבור מרבית הגברים והנשים אשר החלו את הטיפול בין גיל 40-59 ועבור אלה שהיו עם סיכון מוגבר ל-CVD אשר החלו ליטול את האספירין בין גיל 60-69.

עבור אלה שהם בשנות ה-70 שלהם, אלה שהסיכון שלהם ל-CVD ל-10 השנים הבאות היה של 20% ומטה, התועלת הכוללת לא הייתה גדולה יותר מאשר הנזקים הצפויים. בנוסף לכך, אלה שאין עדות מספקת לנטילה מניעתית ראשונית של אספירין בגברים מתחת לגיל 50 .

המחברים מציינים שאספירין מנוע CVD בגלל יכולתו להפחית את קרישי הדם שנוצרים מזרימת דם מופחתת בנגעים טרשתיים והפחתת נזק היפוקסי לרקמות הלב והמוח.

 המכניזם של מניעת התפתחות סרטן קולורקטאלי אינה מובנת עדיין מספיק, אך ייתכן שהיא תוצאה של התועלת האנטי-דלקתית של אספירין, סבורים החוקרים.

לדעת המחברים למציאת טיפול מניעתי אפקטיבי ל-CVD וסרטן חשיבות קריטית. ב-2011, החוקרים מעירים, למעלה ממחצית מקרי המוות בארה”ב היו כתוצאה של מחלות לב, שבץ או סרטן, כשסרטן קולורקטאלי היווה את הסיבה המובילה לתמותה מסרטן.

המלצות אלה מעדכנות את המלצות ה-USPSTF משנת 2009 לגבי שימוש באספירין למניעת CVD , כמו גם ההמלצות מ-2007 למניעת סרטן קולורקטאלי.

מחברי המסמך טוענים שהם מכירים בכך שלמרות שהרופאים צריכים להבין את העדויות, קיימים שיקולים נוספים בעת שהם ממליצים על טיפול למטופל אינדיבידואלי. .

Ann Intern Med. Published online April 12, 2016.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הגבלת זמן צפייה בטלוויזיה עשויה להפחית את הסיכון למחלה קרדיווסקולארית למרות נטייה גנטית לסוכרת מסוג 2

    הגבלת זמן צפייה בטלוויזיה עשויה להפחית את הסיכון למחלה קרדיווסקולארית למרות נטייה גנטית לסוכרת מסוג 2

    במבוגרים עם נטייה גנטית משמעותית לסוכרת מסוג 2 הצופים בטלוויזיה במשך פחות משעה ביום הסיכון למחלה קרדיווסקולארית טרשתית בתוך עשור היה נמוך יותר בהשוואה לאלו ללא נטייה גנטית משמעותית אשר צפו בטלוויזיה במשך שעתיים ויותר בכל יום, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. מחקר העוקבה נועד לבחון את הקשר […]

  • ההשפעה של לופוס עורי על איכות החיים של החולים

    ההשפעה של לופוס עורי על איכות החיים של החולים

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology עולה כי ללופוס עורי השפעה משמעותית על איכות החיים של החולים, באופן בלתי-תלוי ומצטבר בחולים עם SLE (או Systemic Lupus Erythematosus), עם עליה בדיווחים אודות הפרעות בבריאות הנפשית ומוגבלות חברתית. במטרה להבין טוב יותר את ההשפעה של אבחנה של לופוס עורי על […]

  • אשפוזים על-רקע שימוש בקנאביס מלווים בסיכון מוגבר לדמנציה

    אשפוזים על-רקע שימוש בקנאביס מלווים בסיכון מוגבר לדמנציה

    היקף הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים לבית החולים על-רקע שימוש בקנאביס עלה בשיעור גבוה מפי 26 לאורך תקופה של 13 שנים בקרב מבוגרים בגילאי 65 שנים ומעלה ומלווה בסיכון מוגבר משמעותית לדמנציה, בהשוואה לביקורים רפואיים דחופים מכל-סיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל נתונים בין 2008 עד 2021 אודות […]

  • גישה טרנסורידית לטיפול במומים עורקיים־ורידיים מוחיים: השוואה אקראית עם אמבוליזציה טרנס־עורקית

    גישה טרנסורידית לטיפול במומים עורקיים־ורידיים מוחיים: השוואה אקראית עם אמבוליזציה טרנס־עורקית

    המאמר מציג את תוצאות מחקר TATAM, מחקר קליני פרוספקטיבי שלב 2, רב־מרכזי, אשר השווה בין שתי גישות לטיפול במומים עורקיים־ורידיים מוחיים (AVMs): גישה טרנס־ורידית (TVE) לעומת גישה טרנס־עורקית (TAE).

  • באחד מכל ארבעה חולים עם סוכרת מסוג 2 עמידה לטיפול ישנה עדות להיפרקורטיזוליזם

    באחד מכל ארבעה חולים עם סוכרת מסוג 2 עמידה לטיפול ישנה עדות להיפרקורטיזוליזם

    ברבע מהחולים עם סוכרת מסוג קשה לאיזון ישנה עדות להיפרקורטיזוליזם, עם שכיחות גבוהה במיוחד עם גיל מתקדם, מדד מסת גוף נמוך יותר, מוצא היספאני/שאינו-לטיני, מספר גדול יותר של תרופות לאיזון לחץ הדם ושימוש בפיברטים, משככי כאב או תרופות חדשות לאיזון רמות הסוכר בדם, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים […]

  • עליה בשיעורי סרטן לבלב וסרטן מעי גס ורקטום בצעירים בארצות הברית

    עליה בשיעורי סרטן לבלב וסרטן מעי גס ורקטום בצעירים בארצות הברית

    בין השנים 2000 עד 2021 נרשמה עליה בשיעורי היארעות אדנוקרצינומה של הלבלב בכל קבוצות הגיל בארצות הברית, כאשר העלייה הגדולה ביותר תועדה באלו בגילאי 15-34 שנים, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במהלך אותה תקופה, נרשמה ירידה בהיארעות הכוללת של אדנוקרצינומה של מעי גס ורקטום, אם כי השיעורים עלו בקרב צעירים יותר. […]

  • שונות נרחבת בשכיחות פטרת כף הרגל בילדים

    שונות נרחבת בשכיחות פטרת כף הרגל בילדים

    מסקירה שיטתית עולה כי שיעורי הימצאות פטרת כף הרגל (Tinea Pedis) בילדים נעה בין 0.03% ועד 15.6%, עם שונות דמוגרפית וגיאוגרפית ניכרת, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. הגורם הנפוץ ביותר הוא דרמטופיטים, בפרט Trichophyton rubrum. להערכת שיעורי הימצאות פטרת כף הרגל בילדים בגילאי 0-19 שנים, החוקרים השלימו סקירה שיטתית של 29 מחקרים […]

  • ילדים המתגוררים באזורי עוני בסיכון מוגבר לתמותה עקב מחלה ממארת

    ילדים המתגוררים באזורי עוני בסיכון מוגבר לתמותה עקב מחלה ממארת

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי ילדים עם סרטן אשר בעת אבחנת המחלה הממארת התגוררו בשכונות עם שיעורי עוני גבוהים בשלושת העשורים הקודמים תועד סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת עקב ממאירות ותמותה עקב ממאירות בכלל, בהשוואה לאלו שהתגוררו באזורים ללא עוני ממושך. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתוני מחלות ממאירות מסקר Surveillance, […]

  • סיכון שיורי לשבץ חוזר למרות נוגדי קרישה בחולים עם פרפור פרוזדורים, סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

    סיכון שיורי לשבץ חוזר למרות נוגדי קרישה בחולים עם פרפור פרוזדורים, סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

    המחקר בחן את הסיכון לשבץ חוזר בקרב חולים עם פרפור פרוזדורים (AF) המטופלים בנוגדי קרישה פומיים (OAC), תוך ביצוע סקירה שיטתית ומטא-אנליזה של 23 מחקרים שכללו 78,733 חולים ומעקב כולל של 140,307 שנות־אדם

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך