Angina pectoris/MI

תופעות לוואי חדשות לחיסונים כנגד נגיף הקורונה של חברת אסטרה-זנקה ושל ג’ונסון וג’ונסון? (מתוך הודעת ה-EMA)

לאחר דיווחים רבים בשבועות האחרונים בנוגע לקשר האפשרי בין חיסון כנגד קורונה של חברת אסטרה-זנקה ובין סיכון מוגבר לקרישי דם, מומחים ממשיכים לבחון סוגיות בטיחות נוספות הנוגעות לחיסון זה, כמו גם לחיסון של חברת ג’ונסון וג’ונסון.

ועידת PRAC (Pharamacovigilance Risk Assessment Committee) של ה-EMA (European Medicines Agency) נערכה בין  6 עד 9 באפריל ונועדה לבחון את הבטיחות של החיסונים ודיווחים של תסמונת דחף קפילארי בחולים שקיבלו את החיסון של חברת אסטרה-זנקה.

בהודעה לתקשורת מטעם ה-EMA דווח על חמישה מקרים של תסמונת דלף קפילארי, המתאפיינת בדלף נוזלים מכלי דם עם נפיחות רקמה וירידה בלחץ הדם במטופלים שקיבלו את החיסון של חברת אסטרה-זנקה. בשלב זה, לא ברור אם קיים קשר סיבתי בין החיסון ובין הדיווחים אודות התסמונת. דיווחים אלו מעידים על “סימן בטיחות” מידע חדש או שונה אודות אירועים חריגים, העשויים להיות קשורים לטיפול תרופתי ודורשים בירור נוסף.

עוד דווח כי ועידת PRAC החלה לבחון דיווחים אודות אירועים תרומבואמבוליים עם רמת טסיות נמוכה בקרב חולים שקיבלו את החיסון כנגד נגיף הקורונה של חברת ג’ונסון וג’ונסון.

לפי דיווחי ה-EMA, ישנם ארבעה דיווחים אודות קרישי דם חריגים עם ספירת טסיות נמוכה לאחר קבלת חיסון של חברת ג’ונסון וג’ונסון כנגד נגיף הקורונה. אחד המקרים תועד במחקר קליני ושלושה מקרים תועדו לאחר הפצת החיסון בארצות הברית.

החיסון של חברת ג’ונסון וג’ונסון כנגד נגיף הקורונה משמש כרגע רק בארצות הברית, תחת אישור לשימוש דחוף. החיסון אושר לשימוש באיחוד האירופי ב-11 במרץ, אך טרם החלה הפצת החיסון במדינות האיחוד האירופי והדבר צפוי בשבועות הקרובים.

לאחר הערכת המומחים, ייקבע אם מקרים אלו דורשים אלו דורשים צעדים נוספים ואם נדרש עדכון המידע אודות החיסונים.

מתוך הודעת ה-EMA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה